Центар за развој каријере и саветовање студената

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу основан je 2007. године на иницијативу Фондације престолонаследника Александра за културу и образовање, коју је подржао Универзитет у Крагујевцу.

Улога Центра за развој каријере је да помаже студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу у реализовању њиховог каријерног плана: да им помогне у стицању знања и вештина које ће им бити од значаја при запошљавању, да им помогне у стицању релевантног искуства током студија, да их повеже са пословном заједницом и припреми их за успешан излазак на тржиште рада након дипломирања.

Центар је осмишљен као студентски сервис који корисницима својих услуга пружа информације о могућностима за усавршавање и/или стицање радног искуства током студија, могућностима за наставак школовања и усавршавање у земљи и иностранству и омогући подршку приликом изласка на тржиште рада након дипломирања.

Центар својим програмом услуга, кроз радионице и курсеве, настоји да пружи подршку студентима у развоју оних знања и вештина које су им данас на тржишту рада неопходне.

Пружајући релевантне информације о могућностима за запослење, стручно усавршавање и усавршавање у домену формалног и неформалног образовања, као и кроз добру сарадњу са послодавцима, Центар пружа прилику студентима и дипломцима да кроз програме волонтирања и пракси стекну радно искуство, да упознају пословно окружење и на тај начин им помогне да се што боље представе пословном свету и што успешније „изађу“ на тржиште рада.

Корисници услуга Центра за развој каријере и саветовање студената су студенти, дипломци, наставни и ненаставни кадар Универзитета у Крагујевцу, као и послодавци и други представници пословне и академске заједнице.


Драги студенти,

Центар за развој каријере и саветовање студената је ту да вас информише о:
радном искуству - могућностима за посао/праксу,
наставку студија и усавршавању,
семинарима, курсевима и радионицама.

ЦзРК је ту да вас саветује – да напишете добар CV, мотивационо и пропратно писмо, припремите се за интервју са послодавцем и научите што више о soft skills вештинама потребним на тржишту рада. Увек можете заказати индивидуално или групно савтовање и доћи у ЦзРК онда када вам је то најпотребније.

За вас орагнизујемо:
сајмове стипендија,
курсеве језика,
праксе,
радионице и презентације,
представљање занимања, програма и презентације компанија.

 

Можете нам послати Е-мејл на: razvojkarijere@kg.ac.rs

Можете нас контактирати путем телефона на: 034/300-425

Можете нас пронаћи на Фејсбуку

 

Контакт и локација:
Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу
Адреса: Јована Цвијића б.б, 34000 Крагујевац, Србија
                зграда Ректората (између Правног и Економског факултета), II спрат
Рад са студентима: сваког радног дана од 08:00 до 16:00 часова
Контакт телефон: +381 (0)34 300 425
Фaкс +381 (0)34 370 168
Е-пошта: razvojkarijere@kg.ac.rs
Интернет презентација: www.razvojkarijere.kg.ac.rs