AKTUELNO:

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu formiran je 2007. godine, na inicijativu Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje koju je podržao Univerzitet u Kragujevcu. Cilj osnivanja Centara za razvoj karijere na svim univerzitetima u Srbiji je da kroz informisanje, savetovanje i obuke, pruži podršku studentima i diplomcima u realizovanju njihovog karijernog plana.

Rad Centra je usmeren na razvijanje studentskih servisa koji kroz različite programe obezbeđuju podršku studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu u razvoju karijere i pomaže im da se po završetku studija što bolje predstave u poslovnom svetu kao i da budu informisani o mogućnostima nastavka školovanja i usavršavanja u zemlji i inostranstvu.

Centar svojim programom usluga, kroz radionice i kurseve, nastoji da pruži podršku studentima u razvoju onih znanja i veština koje su danas na tržištu rada neophodne.

Pružajući relevantne informacije o mogućnostima zaposlenja, stručnog usavršavanja i usavršavanja u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i kroz dobru saradnju sa poslodavcima, Centar pruža priliku studentima i diplomcima da kroz programe volontiranja i praksi steknu radno iskustvo, da upoznaju poslovno okruženje i da im na taj način pomogne da što uspešnije ”zakorače” u svoju karijeru.

Korisnici usluga Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata su studenti, diplomci, nastavni i nenastavni kadar Univerziteta u Kragujevcu, kao i poslodavci i drugi predstavnici poslovne i akademske zajednice.


Dragi studenti,

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata će vam pomoći da uvek imate pravu informaciju koje vam se sve mogućnosti pružaju.

U CzRK-u možete saznati sve o razmeni studenata,
                                         stipendijama i praksama,
                                    volonterskim kampovima,
  usavršavanju i studentskim konkursima,
seminarima, kursevima i radionicama.

CzRK je tu da vam pomogne da napišete dobar CV, motivaciono i propratno pismo, tu smo za sva vaša pitanja i uvek možete doći na individualna savetovanja onda kada vam je to najpotrebnije.

Za vas oragnizujemo:
           sajmove stipendija,
                            kurseve jezika,
                                      prezentacije,
                                                  radionice,
                                                            seminare...

 

Možete nam poslati E-mejl na: razvojkarijere@kg.ac.rs

Možete nas kontaktirati putem telefona na: 034/300-425

Možete nas pronaći na Fejsbuku

 

Kontakt i lokacija:
Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata
Univerzitet u Kragujevcu
Adresa: Jovana Cvijića b.b. 34000 Kragujevac, Srbija
                zgrada Rektorata (između Pravnog i Ekonomskog fakulteta), II sprat
Rad sa studentima: svakog radnog dana od 08:00 do 16:00 časova
Kontakt telefon: +381 (0)34 300 425
Faks +381 (0)34 370 168
E-pošta: razvojkarijere@kg.ac.rs
Internet prezentacija: www.razvojkarijere.kg.ac.rs