Univerzitetska galerija

Univerzitetska galerija nalazi se u zgradi Pravnog fakulteta, u prostoru Univerzitetske biblioteke i prostire se na 182 kvadratna metra.

Od osnivanja pa do danas, Univerzitetska galerija predstavlja osveženje na kulturnoj sceni grada Kragujevca. Dešavanja u ovom prostoru izuzetno su posećena, ne samo od strane univerziztetske javnosti (studenata i zaposlenih na Univerzitetu u Kragujevcu), već i od strane građana Kragujevca i gradova u okolini.

Program je raznolik i u toku jednog meseca zainteresovani na jednom mestu mogu pogledati izložbu, posetiti koncert ili književno veče. Ovaj prostor predstavlja spoj različitih umetnosti: likovnih, primenjenih, muzičkih i književne, i po tome je jedinstven i prepoznatljiv.

Umetnički savet čine predstavnici Univerziteta u Kragujevcu, Univerzitetske biblioteke u Kragujevcu i grada Kragujevca, u cilju organizovanja, promovisanja i predstavljanja naučno-nastavnog, kulturnog i umetničkog stvaralaštva nastavnika, saradnika i studenata Univerziteta u Kragujevcu, organizovanja izložbi, književnih večeri, koncerata i drugih naučnih i umetničkih sadržaja afirmisanih naučnika i umetnika iz zemlje i inostranstva.

U okviru Umetničkog saveta Univerzitetske galerije postoje:
Umetnički savet za likovnu i primenjenu umetnost, Umetnički savet za muzičku i scensku umetnost i Savet za književnost i nauku.