Студент Филолошко-уметничког факултета добитник престижне награде за младе уметнике

Милан Степовић, студент мастер студија Катедре за зидно сликарство Филолошко-уметничког факултета, у класи проф. Горана Ракића, добитник је прве награде на престижном конкурсу Ниш Арт Фондације (НАФ)

Ниш Арт Фондација (НАФ) већ десет година расписује конкурс за младе уметнике из Србије. На овогодишњи конкурс своје радове послало је више од 1500 уметника старости од 18 до 35 година. Жири је одабрао радове 47 аутора а додељене су три откупне награде у дисциплинама: цртеж, графика, слика и скулптура.

Прву награду освојио је Милан Степовић, студент у класи професора Горана Ракића. Милан је студент мастер студија на Катедри за зидно сликарство Филолошко-уметничког факултета.

Награда коју додељује Ниш Арт Фондација је најзначајнија награда за младе уметнике у Србији. Осим за Милана Степовића, награда коју је за свој рад под именом „Хедонизам“ освојио овај млади уметник представља немерљив успех и за Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу.

Одабрани радови представљени су на изложби која је отворена у Нишу до 7. јула а од 8. јула заинтересовани љубитељи уметности могу је погледати и у Београду.


Фото галерија: