7. ISCAR летњи универзитет за студенте докторских студија

Културно-историјска психологија: интердисциплинарна истраживања перспективе и друштвене праксе; од 03.-08. јула 2017. године; Московски државни универзитет за психологију и образовање

Последњи позив за пријаву је 4. април 2017. године (23:59 по московском времену, GMT + 3)

 

ISCAR летњи универзитет нуди широк увод у теорију и праксу истраживања у области развоја и образовања са фокусом на културно-историјску психологију и активност приступа.

 

ISCAR летњи универзитет покрива следеће области:

  • Методологија психо-педагошких истраживања (методолошки темељи културно-историјске теорије и активности приступа у истраживању различитих аспеката образовања и развоја, истраживања о модерном детињству; филозофија образовања и науке; примери истраживачких пројеката у области психолошке науке и образовања);
  • Научна истраживања и комуникација у образовању (решавање педагошких проблема у образовању, приступ активности у испитивању проблема комуникације у социјалној сфери, крос-културна комуникација у професионалној интеракцији);
  • Теоријска и експериментална истраживања учења и развоја

 

ISCAR летњи универзитет је намењен будућим стручњацима - академицима, истраживачима, образовним стручњацима, наставницима, психолозима, који су заинтересовани за психолошка и педагошка истраживања развоја у детињству и образовања.

Активности:

  • предавања водећих стручњака;
  • презентације истраживачких пројеката учесника;
  • групне дискусије;
  • фокус групе и индивидуалне консултације;
  • проблемски оријентисане радионице (посебно о методологији и анализи података на основу истраживачких материјала учесника)


Публикација резимеа

Истраживачки апстракти учесника биће објављен у класификованом „Зборнику сажетака“. Аутори најбољих презентација имаће могућност да објаве свој рад у часопису „Културно-историјска психологија“.

Језик летњег универзитета: Енглески

Пријава

Пријава треба да се састоји од 3 одвојена прилога на енглеском (.rtf или .doc)

Мотивационо писмо (треба да садржи информације у вези са основним проблемом истраживања са којим се борите са и зашто желите тиме да се бавите у оквиру Летњег универзитета)

Апстракт истраживачког пројекта (треба да садржи назив истраживања, кратак опис и референце)

ЦВ (Име и презиме, пол, место становања, универзитет, супервизора истраживања, наслов дисертације и година студија, место рада и друге релевантне информације, фотографија (као за пасош) величине фајла од 800кб до 3000кб). Наведите информације о стипендијама и/или о финансирању вашег истраживачког пројекта/докторске дисертације, као и информације о учешћу у другим докторским догађајима/конференцијама/радионицама.

Пријаве, који не одговарају горе наведеним захтевима, или су пристигле након наведеног рока неће бити разматране!

Број учесника: Летњи универзитет прима ограничен број учесника- 25.

Котизација: 650€

Котизацијом су обухваћени трошкови академског програма и школарине; смештаја у стандардној двокреветној или трокреветној соби са купатилом (за ноћења од понедељка 3. јула до суботе 8. јула 2017); исхране (од вечере у понедељак 3. јула до доручка у суботу 8. јула 2017.); превоз.


Критеријум селекције:

Докторанди и млади истраживачи ће бити прихваћени. Одбор међународних рецензената ће проценити апликације у складу са следећим критеријумима:

Квалитет и Фокус пријаве
Ко се први пријави- први ће бити оцењен!

Више информација о летњем универзитету можете пронаћи ОВДЕ.