АКТУЕЛНО:

Конкурс Немачке фондације за животну средину (DBU) за праксу или истраживачки боравак у Немачкој

Немачка фондација за животну средину (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) расписала је конкурс за стипендије за праксу или истраживачки боравак у трајању од 6 до 12 месеци у организацијама у Немачкој (универзитети, институти, министарства, невладине организације).

Стипендијама ће бити подржан најшири спектар струка при чему предлог пројекта мора бити у области заштите животне средине, екологије, одрживог развоја, климатских промена или обновљивих извора енергије.

За овај програм стипендија могу конкурисати млади истраживачи и професионалци – дипломци који су завршили мастер студије (који су диплому стекли у последње три године), студенти мастер студија (који су при крају студија), као и студенти докторских студија, грађани Србије, старости до 30 година, са знањем немачког језика.

Документа потребна за онлајн пријаву су: CV, предлог пројекта (до 3 стране са описом проблема, методологијом рада и очекиваним резултатима), копија дипломе, академско писмо препоруке и сертификат или потврда о знању немачког језика.

Рок за пријаву за овај програм је 01. август 2017. године


Почетак стипендије: 01.фебруар 2018. године

Више информација о овом програму стипендија можете наћи овде и овде.

Контакт особа: др Ана М. Петровић, координатор ДБУ програма стипендија за Србију,

е-маил адреса: borisavljevic.ana@gmail.com

Извор: Немачка служба за животну средину