Poziv volonterima za pružanje pomoći licima starijim od 65 godina

Drage koleginice i kolege, dragi sugrađani, 

U gradovima u Republici Srbiji krenulo se sa formiranjem kriznih štabova za volontere kako bi se pružila pomoć licima starijim od 65 godina, a kojima je zabranjeno kretanje, zbog sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Najugroženiji su naši najstariji sugrađani, koji zbog zabrane izlaska nisu u mogućnosti da obezbede osnovne životne namirnice, kao ni lekove koje mnogi od njih koriste i sada im je više nego ikad potrebna naša pomoć.

Uz njih smo rasli, oni su pazili na nas dok smo bili mali, od njih smo učili, pomagali su nam na razne načine kroz naše odrastanje, sada je došao red da mi pomognemo njima, a ovo je jedini siguran način da to uradimo.

Na teritoriji grada Kragujevca je formiran Krizni štab, pri kom će delovati i volonterski centar, pa vas molimo da se zbog specifičnosti situacije i potrebne zdravstvene zaštite svih vas koji biste želeli da pomognete ne organizujete sami, već to učinite preko Kriznog štaba, koji će organizovati obuku, davati detaljna uputstva za pružanje pomoći i obezbediti potrebnu medicinsku zaštitu.

Pokažimo solidarnost i pomozimo onima kojima je to najpotrebnije!

Možete se prijaviti putem sledećeg linka, a angažovani u volonterskom centru Kriznog štaba u Kragujevcu će vas kontaktirati:

forms.gle/PjVWNnDdmXZcexYv7