NOĆ ISTRAŽIVAČA

U Kragujevcu će se u petak, 25. septembra 2015. godine, po drugi put održati Noć istraživača. Preko 100 istraživača, kako mladih, tako i onih najiskusnijih i najistaknutijih biće te večeri sa posetiocima u nezaboravnoj zabavnoj istraživačkoj avanturi na nekoliko lokacija u gradu.

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i u Studentskom domu Sloboda, u periodu od 16 do 23 časa, sa posetiocima će se družiti timovi Univerziteta u Kragujevcu, kao i učenici Prve i Druge kragujevačke gimnazije, sa naučnim demonstratorima sa mnogih fakulteta, instituta i udruženja. Osnovci i srednjoškolci će moći da vide šta ih sve to očekuje u laboratorijama i institutima njihovih budućih fakulteta, da popiju kafu sa svojim budućim profesorima, dok sa njima razgovaraju o naučnim ali i svakodnevnim temama.
Osim na pomenutim lokacijama, U TC Kragujevac Plaza, u periodu od 18 do 21č, organizovane su dodatne postavke prilagođene najmlađim istraživačima, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole, gde ih očekuju kvizovi, interaktivne radionice, edukativne igrice i puno zanimljivih nagrada.
Evropska manifestacija Noć istraživača ove godine slavi svoj deseti rođendan i tim povodom lansirana je andriod igrica „Sakupi planete“ dostupna na Google Play stranici. Igrica će u Kragujevcu moći da se igra 24. i 25. septembra 2015. godine, a planete su raspoređene po pešačkoj zoni. Kviz ima osam pitanja, a svaki tačan odgovor otkriva lokaciju tražene planete. Oni koji reše igricu i 25. septembra se fotografišu pored postera Marije Kiri u Evropskom kutku smeštenom u studentskom domu Sloboda, imaće priliku da osvoje raznovrsne i simpatične nagrade te noći, ali i da se takmiče za još jednu nagradu preko FB stranice Noći istraživača.
Za detaljan program manifestacije i više informacija možete posetiti zvanični sajt.
Svi sadržaji su besplatni, a organizatori i učesnici Noći istraživača vas sa nestrpljenjem očekuju!