opširnije

ERASMUS+ KLjUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST

opširnije

Predmet konkursa je sufinansiranje uzajamnih poseta istraživača (troškovi putovanja i boravka) koje se realizuju u okviru projektnih aktivnosti programa bilateralne naučno-tehničke saradnje.

opširnije

ERASMUS+ KLjUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST

opširnije

SUNBEAM (Erazmus Mundus akcija 2 – mreže razmene) program namenjen je razmeni studenata i zaposlenih na visokoškolskim ustanovama iz zemalja Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana. Razmena studenata i zaposlenih pokrivena je stipendijama i ceo program finansira Evropska komisija.

opširnije

U okviru partnerstva između Uneska, ruske firme PhosAgro i Međunarodne unije za čistu i primenjenu hemiju dostupne su stipendije za istraživače mlađe od 35 godina za inovativne naučne projekte u oblasti zelene hemije.

opširnije

GREEN TECH je Erazmus Mundus akcija 2 program koji omogućava razmenu studenata i zaposlenih na visokoškolskim ustanovama iz EU zemalja - članica i zemalja Zapadnog Balkana. Razmena studenata i zaposlenih je pokrivena odgovarajućim stipendijama i ceo program finansira Evropska komisija.

opširnije

U ponedeljak, 11. januara 2016. godine Univerzitetskoj galeriji održani su Božićni koncert i izložba nastavnika i saradnika Univerziteta u Kragujevcu

opširnije

U utorak, 05. januara 2016. godine, održana je sednica Saveta za realizaciju Projekta revitalizacije „Kneževog arsenala“ kojom je predsedavao predsednik Republike Srbije gospodin Tomislav Nikolić.

opširnije

Na osnovu Ugovora o izgradnji i opremanju Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Grada Kragujevca, Univerziteta u Kragujevcu i "JUP Istraživanje i razvoj" d.o.o., izgradnja objekta Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, ukupne površine 11.491,21 m2, iz sredstava kredita Evropske investicione banke, počela je u decembru 2015. godine i trajaće do aprila 2017. godine.

opširnije