Италијански Национални савет за истраживање (ЦНР) у сарадњи са Министарством спољних послова, сектор за развојну сарадњу Италије, објавио је позив за обуке младих истраживача и практичара, у Италији, у трајању од 6 месеци. Додељује се 70 пуних стипендија, које финансира ЦНР, а намењене су за осам земаља, међу којима је и Србија.

опширније

У спомен Михајла Пупина, стипендисте и добротвора Матице српске, установљена је награда за студентске радове који представљају допринос техничким и природноматематичким дисциплинама којима се бавио овај научник, под именом ПУПИНОВА НАГРАДА МАТИЦЕ СРПСКЕ.

опширније

Комсија за доделу стипендија најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу је дана 14.01.2014. донела одлуку о додели стипендија најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу

опширније

Амбасада Републике Србије у Токију доставила је позив Фондације Матсумае за пријаву заинтересованим постдокторантима за усавршавање и даљи научно-истраживачки рад у Јапану, у календарској 2015. години.

опширније

У току је конкурс за доделу националних стипендија у оквиру програма „За жене у науци“, намењен младим научницима у Србији.

опширније

Градско веће, на основу члана 2. став 1. тачка 33,члана 34. Одлуке о Градском већу (“Сл. лист града Крагујевца“ бр. 7/12 и 42/12), члана 6. став 2. Одлуке о новчаној награди “Академик Драгослав Срејовић“ (“Сл.лист града Крагујевца“ бр. 42/12) и Одлуке Градског већа бр. 67-182 /13-V од 20. децембра 2013.године, расписује

опширније

Јавни позив за учешће у средствима министарства просвете, науке и технолошког развоја у 2014. години

опширније

Програми мобилности и пуних стипендија за студенте, дипломце и запослене на свим факултетима Универзитета у Крагујевцу

опширније

Стипендије за Ерасмус Мундус мастер и докторске студије

опширније

Пројекат „Буди Вип студент“, један је од највећих програма подршке високом образовању у Србији путем кога компанија Vip mobile, седми пут, најбољим студентима завршних година студија, пружа прилику да стекну прва радна искуства у великој међународној компанији. Двадесет најбољих студената биће одабрано за двомесечни програм плаћене праксе у Випу.

опширније