опширније

Пракса за студенте Економског и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу

опширније

Немачка Фондација Konrad Adenauer је и ове године расписала конкурс за доделу стипендија друштвено или политички ангажованим студентима завршних година, апсолвентима и постдипломцима. Рок за пријаву је 1. септембар.

опширније

опширније

опширније

Deutsche Bundesstiftung Umwelt (Немачка фондација за животну средину) омогућава интернационални програм стипендија The Scholarship Exchange Programme with CEE Countries, који омогућава младим научницима из Цернтралне и Источне Европе да стекну додатне професионалне квалификације у области екологије током истраживачког боравка у трајању од 6 до 12 месеци у Немачкој. Институције домаћини програма су: истраживачки центри и универзитети, предузећа, министарства, канцеларије и невладине организације.

опширније

Европски центар за модерне језике (European Centre for Modern Languages – ECML) има отворен конкурс за стипендије за истраживање намењене младим дипломцима који имају мастер звања у области: language education и/или квалификације language teacher. Програм ће се одвијати у Европском центру за модерне језике у Грацу у трајању од три месеца (од октобра до децембра 2013.)

опширније

Cannon фондација у Европи годишње додељује до 15 стипендија високо квалификованим европским и јапанским истраживачима, који имају завршене докторске студије или најмање мастер студије и погодни су да се пријаве на конкурс најкасније десет година по завршетку докторских или мастер студија. За стипендију такође могу конкурисати и чланови комерцијалних, индустријских, државних или професионалних организација.

опширније

Драги студенти Универзитета у Крагујевцу, ако сте спремни за активно лето, размишљате о мобилности и усавршавању у иностранству, пријавите се за интензивни курс енглеског језика, за припрему за полагање тестова за неке од међународно признатих сертификата енглеског језика у ЦзРК-у.

опширније

Влада Мексика од 26. јуна 2013. године има отворен конкурс за стипендирање страних студената у 2014. години и омогућава им два типа програма стипендија:

опширније