POZIV ZA PRIJAVU STUDENATA MASTER I DOKTORSKIH STUDIJA ZA STIPENDIRANU MOBILNOST NA UNIVERZITETU ZA TRANSPORT „TODOR KABLEŠKOV“ U SOFIJI (Bugarska)
KONKURS ZA FAKULTET ZA MAŠINSTVO I GRAĐEVINARSTVO U KRALjEVU

ERAZMUS+ KLjUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST

Na konkurs se mogu prijaviti studenti master i doktorskih akademskih studija Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu

  • studenti master akademskih studija (razmena u trajanju od 5 meseci)
  • studenti doktorskih akademskih studija (razmena u trajanju od 5 meseci)

Dostupna studijska oblast: Engineering, manufacturing and construction

 

NA KONKURS SE MOŽETE PRIJAVITI DO 28. DECEMBRA 2015. GODINE, DO 10:00 SATI.

 

Potrebna dokumenta za prijavu za studente:

Prijavni formular
Predlog plana studija

Potvrda sa fakulteta (potvrda da ste redovan student ili kopija indeksa – prva strana i strana gde je overen semestar za ovu akademsku godinu) i prevod na engleskom jeziku *

Lista položenih ispita (studenti sa master/doktorskih studija prilažu listu položenih ispita sa osnovnih/master studija, ukoliko u trenutku prijave nemaju položene ispite sa master/doktorskih studija) i prevod na engleskom jeziku *

Kopija diplome (sa osnovnih/master akademskih studija) i prevod na engleskom jeziku *

Potvrda/sertifikat o poznavanju engleskog jezika (minimalni nivo poznavanja jezika - nivo B1) **

* U ovoj fazi prijave nije potreban zvaničan prevod dokumenata overen od strane sudskog tumača.

** Ukoliko ne posedujete zvaničan sertifikat o poznavanju stranog jezika, možete dostaviti jezičku preporuku sa fakulteta (od vašeg profesora engleskog jezika).

 

Studenti koji se prijavljuju za razmenu mogu birati predmete/kurseve i sa osnovnih i sa master akademskih studija.

Spisak predmeta na engleskom jeziku možete videti OVDE.

Spisak predmeta na bugarskom jeziku možete videti OVDE.

Spisak predmeta na osnovnim akademskim studijama možete pogledati OVDE.

Spisak predmeta na master akademskim studijama možete pogledati OVDE.

Informacije namenjene studentima na razmeni u okviru Erazmus+ programa možete pogledati OVDE.

Više informacija o Univerzitetu za transport „Todor Kableškov“ u Sofiji možete videti OVDE.

 

Sva dokumenta možete poslati na erasmus@kg.ac.rs ili ih doneti lično u Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu (Jovana Cvijića bb, zgrada Rektorata -između Pravnog i Ekonomskog fakulteta, 2. sprat), radnim danima od 08:00 - 16:00 časova.

 

Napomene:

Predlog plana studija (u ovoj fazi prijave kandidat navodi listu predmeta/kurseva koje namerava da pohađa u periodu mobilnosti - letnji semestar akademske 2015/2016. a koji će kasnije, ukoliko je kandidat odabran, činiti polaznu tačku za izradu Ugovora o učenju /Erasmus+ Learning Agreement.

Za sva dodatna pitanja i konsultacije u vezi sa izradom Plana studija/ugovora o učenju potrebno je da se obratite Erazmus+ koordinatoru na Vašem fakultetu. Erazmus + koordinator na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo je prof. dr Zlatan Šoškić, prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju.

Ukoliko vam je potrebna pomoć u pripremi dokumenata, savete možete potražiti na sajtu CzRk-a u našoj sekciji Mobilnost, kao i u Priručniku za mobilnost studenata. Naravno, uvek ste dobrodošli u Centar, ako imate pitanje, nedoumicu ili vam je potreban savet.

 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata
Univerziteta u Kragujevcu
Jovana Cvijića bb
34 000 Kragujevac
Zgrada Rektorata, 2. sprat
Kontakt telefon: 034 300 425
Radno vreme: PON-PET od 08:00 do 16:00

 

I Po završetku konkursa, Odeljenje za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu i Erazmus + koordinator sa Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu izvršiće proveru podobnosti prijava (ispunjenost uslova u skladu sa Erazmus + programom, validnost podnetih dokumenata) i akademsku procenu svih prijavljenih kandidata. Prijave kandidata koji prođu tehničku proveru i evaluaciju biće dostavljene Univerzitetu za transport „Todor Kableškov“ u Sofiji kao nominacije za stipendiranu mobilnost.

II Univerzitet za transport „Todor Kableškov“ u Sofiji odlučuje o finalnoj selekciji kandidata shodno broju stipendija namenjenih Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu Univerziteta u Kragujevcu.

III Realizacija mobilnosti odabranih kandidata se očekuje u letnjem semestru ove školske godine (februar/jun 2016.)