ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА ДОКТОРСКИХ СТУДИЈА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У ВРОЦЛАВУ (Пољска)
КОНКУРС ЗА ОДСЕК ЗА ФИЛОЛОГИЈУ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

На конкурс се могу пријавити студенти докторских студија Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета:

  • студенти докторских академских студија (размена у трајању од 3 месеца)

Доступна студијска област: Languages

Рок за пријаву: 29. јануар 2016. године, до 12:00 сати

 

Потребна документа за пријаву:

Пријавни формулар

Предлог плана студија/истраживања

Потврда са факултета (потврда да сте редован студент или копија индекса – прва страна и страна где је оверен семестар за ову академску годину) и превод на енглески језик*

Листа положених испита (студенти са докторских студија прилажу листу положених испита са мастер студија, уколико у тренутку пријаве немају положене испите са докторских студија) и превод на енглески језик*

Копија дипломе и превод на енглески језик*

Потврда/сертификат о познавању енглеског језика (ниво Б1) **

* У овом тренутку пријаве није потребан превод докумената оверен од стране судског тумача.

** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању страног језика, можете доставити језичку препоруку са факултета (од вашег професора енглеског језика).

 

Више информација о Универзитету у Вроцлаву можете погледати ОВДЕ.

Списак Еразмус + координатора на Универзитету у Вроцлаву можете погледати ОВДЕ.

Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.

 

Напомене за студенте:

Предлог плана студија/план истраживања - у овој фази пријаве кандидат наводи листу предмета/курсева које намерава да похађа у периоду мобилности/ - летњи семестар академске 2015/2016. а који ће касније, уколико је кандидат одабран, чинити полазну тачку за израду Уговора о учењу /Erasmus+ Learning Agreement.

За сва додатна питања и консултације у вези са израдом Плана студија/уговора о учењу потребно је да се обратите Еразмус+ координатору на Вашем факултету. Еразмус + координатор на Филолошко-уметничком факултету је проф. др Анђелка Пејовић, редовни професор на Одсеку за филологију, Катедра за хиспанистику.

 

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.

Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб
34 000 Крагујевац
Зграда Ректората, 2. спрат
Контакт телефон: 034 300 425
Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00

 

I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу и Еразмус + координатор са Филолошко-уметничког факултета извршиће проверу подобности пријава (испуњеност услова у складу са Еразмус + програмом, валидност поднетих докумената) и академску процену свих пријављених кандидата. Пријаве кандидата који прођу техничку проверу и евалуацију биће достављене Универзитету у Вроцлаву, као номинације за стипендирану мобилност.

II Универзитет у Вроцлаву одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у летњем семестру ове школске године (фебруар/јун 2016.)