Универзитет у Крагујевцу је 21.05.2010. године обележио Дан и Славу Универзитета

Универзитет у Крагујевцу је 21.05.2010. године обележио Дан и Славу Универзитета

Универзитет у Крагујевцу је 21.05.2010. године обележио Дан и Славу Универзитета.

Обележавање Славе и Дана Универзитета у Крагујевцу започело је сечењем славског колача и службом Његовог преосвештенства, Владике Шумадијског, господина Јована.

Свечаној Академији, која је започела интонирањем студентске химне, поред Његовог Преосвештенства присуствовали су и проф. др Славица Ђукић Дејановић, председник Народне скупштине Републике Србије, представници свих Универзитета чији је оснивач Република Србија и приватних Универзитета Сингидуним и Едуконс, проф. др Слободан Јауковић, помоћник министра просвете за високо образовање, председник Националног савета за науку и технолошки развој проф. др Вера Дондур, чланови Комисије за акредитацију и проверу квалитета, представници локалне самоуправе, на челу са градоначелником Верољубом Стевановићем, начелник Војно-медицинске академије и Војне академије, преставници Министарства одбране и Војске Србије, као и чланови академске заједнице Универзитета у Крагујевцу.

Званицама се обратио ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Слободан Арсенијевић, које је посебно истакао да је дошло време да клица високог образовања посејана у Шумадији, пробуду вољу у свим градовима у којима су факултети овог Универзитета, неопходну за даљи развој, а да ће им Универзитет ставити на располагање знање и ентузијазам младости наших студената. Након поздравног говора ректора Универзитета у Нишу проф. др Мирољуба Гроздановића, химном Светом Сави, коју су извели студенти ФИЛУМ-а завршена је Свечана Академија.

Поводом Дана Универзитета отворена је изложба најлепших икона студената ФИЛУМ-а и изведен уметнички програм студената и професора Универзитета у Крагујевцу.

После тога одржан је рок концерт група С.А.Р.С. и Ортодокс Келтс, који је пратило неколико хиљада студената.

Фото галерија: