АКТУЕЛНО:

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА МАСТЕР И ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА ХУМБОЛТ УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕРЛИНУ (Немачка)
КОНКУРС ЗА ОДСЕК ЗА ФИЛОЛОГИЈУ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

На конкурс се могу пријавити студенти мастер и докторских академских студија Филолошко-уметничког факултета:

  • студенти мастер академских студија (размена у трајању од 3 месеца)
  • студенти докторских академских студија (размена у трајању од 3 месеца)

Доступне студијске области: Humanities, Languages and Philological Sciences

Рок за пријаву: 28. март 2016. године, до 11:00 сати

Потребна документа за пријаву:

  • Пријавни формулар
  • Learning Agreement и Предлог плана студија/истраживања
  • Потврда са факултета да сте редован студент и превод на енглески језик*
  • Листа положених испита (студенти са мастер/докторских студија прилажу листу положених испита са основних/мастер студија, уколико у тренутку пријаве немају положене испите са мастер/докторских студија)  и превод на енглески језик*
  • Копија дипломе са основних/мастер студија и превод на енглески језик*
  • Потврда/сертификат о познавању енглеског/немачког језика (ниво Б1) **

* У овом тренутку пријаве није потребан превод докумената оверен од стране судског тумача.

** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског/немачког језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите формулар из прилога.

Више информација о Хумболт Универзитету у Берлину можете погледати ОВДЕ.

Информације намењене страним студентима можете погледати ОВДЕ.

Више информација о Факултету за уметности и хуманистичке науке погледајте ОВДЕ.

 

Сва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.

Напомене за студенте:

Предлог плана студија - у овој фази пријаве кандидат наводи листу предмета/курсева које намерава да похађа у периоду мобилности академске 2015/2016. године, а који ће касније, уколико је кандидат одабран, чинити полазну тачку за израду Уговора о учењу /Erasmus+ Learning Agreement.

За сва додатна питања и консултације у вези са израдом Плана студија/уговора о учењу потребно је да се обратите Еразмус + координатору на Вашем факултету. Еразмус + координатор на Филолошко-уметничком факултету је проф. др Анђелка Пејовић, редовни професор на Одсеку за филологију, Катедра за хиспанистику.

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.

Центар за развој каријере и саветовање студената

Универзитета у Крагујевцу

Јована Цвијића бб

34 000 Крагујевац

Зграда Ректората, 2. спрат

Контакт телефон: 034 300 425

Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00

 

I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата Хумболт Универзитету у Берлину.  Сви номиновани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве од Хумболт Универзитета у Берлину.

II Хумболт Универзитет у Берлину одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у академској 2015/2016. години- у периоду од половине априла до половине јула.