ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НАСТАВНОГ И АДМИНИСТРАТИВНОГ КАДРА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА ХУМБОЛТ УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕРЛИНУ (Немачка)
КОНКУРС ЗА ОДСЕК ЗА ФИЛОЛОГИЈУ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

На конкурс се могу пријавити наставно и административно особље Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу:

  • наставно особље (staff mobility – teaching), у трајању од 5 дана
  • наставно особље (staff mobility – teaching), у трајању од 10 дана
  • административно особље (staff mobility – training), у трајању од 10 дана

Наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.

Доступне студијске области: Humanities, Languages and Philological Sciences

Рок за пријаву: 24. март 2016. године, до 11:00 сати

Потребна документа за пријаву:

  • Пријавни формулар
  • Потврда о запослењу на енглеском језику*
  • План активности током мобилности
  • Биографија кандидата (Curriculum vitae) на енглеском језику у Еuropass формату
  • Доказ о познавању енглеског/немачког језика (минимални ниво познавања језика- Б2) **
  • Писaни доказ заинтересованости страног партнера (за држање наставе или усавршавање кандидата; e-mail коресподенција и/или позивно писмо одговарајућег департмана/одељења)

* У овом тренутку пријаве није потребан превод докумената оверен од стране судског тумача.

** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског/немачког језика, потврду може издати и предметни наставник са Универзитета у Крагујевцу. Молимо преузмите формулар из прилога.

Више информација о Хумболт Универзитету у Берлину можете погледати ОВДЕ.

Више информација о Факултету за уметности и хуманистичке науке погледајте ОВДЕ.

Oва документа можете послати на erasmus@kg.ac.rs или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00 - 16:00 часова.

Еразмус + координатор на Филолошко-уметничком факултету је проф. др Анђелка Пејовић, редовни професор на Одсеку за филологију, Катедра за хиспанистику.

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.

Центар за развој каријере и саветовање студената

Универзитета у Крагујевцу

Јована Цвијића бб

34 000 Крагујевац

Зграда Ректората, 2. спрат

Контакт телефон: 034 300 425

Радно време: ПОН-ПЕТ од 08:00 до 16:00

I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата Хумболт Универзитету у Берлину.  Сви номиновани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве од Хумболт Универзитета у Берлину.

II Хумболт Универзитет у Берлину одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

III Реализација мобилности одабраних кандидата се очекује у академској 2015/2016. години- у периоду од половине априла до половине јула.