Посета представника Француског института и Амбасаде Француске Универзитету у Крагујевцу

Жан Батист Кизен, директор Француског института и саветник за сарадњу и културно деловање Амбасаде Француске, Виржин Манфрони, аташе за сарадњу и културно деловање и Фабрис Пето, аташе за сарадњу за француски језик, посетили су Универзитет у Крагујевцу, 17. марта 2016. године.

Том приликом су се састали са проректором за наставу и студентска питања, проф. др Петром Веселиновићем, генералним секретаром Универзитета, Зорицом Аврамовић, начелником одељења за међународну сарадњу и праћење међународних пројеката, Оливером Мијатовић и Милицом Спасојевић, сарадником у Универзитетском центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу. Тема састанка је био осврт на постојећу успешну сарадњу између Универзитета и француских високошколских институција, као и могућност сарадње на будућим пројектима које Француска жели да имплементира на високошколским установама у Србији.

Господин Кизен је искористио прилику да упути позив представницима Универзитета у Крагујевцу за традиционални сајам Француског института „Студирајте на француски начин“, који је ове године заказан за 08. април. Сврха сајма јесте промоција могућности студирања у Француској, као и промоција франкофоних студијских програма у региону.


Фото галерија: