Sedmo međunarodno takmičenje u prirodnim naukama na Državnom univerzitetu u Novosibirsku u Rusiji

Univerzitet u Kragujevcu je dobio poziv za učešće u Međunarodnom takmičenju u prirodnim naukama na Državnom univerzitetu u Novosibirsku u Rusiji.

Ovaj događaj omogućava timovima studenata osnovnih i master akademskih studija da se takmiče, prikažu svoje ideje i ostvare saradnju na međunarodnom nivou sa ostalim učesnicima takmičenja, stručnjacima u različitim poljima nauke i predstavnicima privrednog sektora.

Legitimnost učešća: studenti osnovnih akademskih studija kao i studenti koji će tokom 2016. god. završiti osnovne ili master akademske studije.

Struktura tima: grupa od 3 do 5 studenata. Tim mora biti predvođen osobom koja ima završene master akademske studije ili viši stepen obrazovanja.

Naučne oblasti: hemija, nauke o materijalima, fizika, biologija, medicina, farmacija, inženjerstvo i srodne oblasti.

Osnovni cilj takmičenja: primena znanja studenata u cilju rešavanja praktičnih naučnih i industrijskih problema.

 

Koncept takmičenja:

  • Prvi krug – besplatno učešće, rešavanje zadatih problema putem websajta. Zadaci će biti dostupni od 1. aprila na stranici www.scitourn.com. Registracija i predaja rešenja – do 15. maja 2016. , 1.59 č popodne.
  • Drugi krug – od 11. do 16. maja 2016.  u Novosibirskom, Rusija .Participacija se plaća 500 dolara i obezbeđuje smeštaj za sve učesnike.

 

Zainteresovani kandidati se za asistenciju u prijavi mogu obratiti Odeljenju za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu putem adrese medjunarodna.saradnja@kg.ac.rs.