ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НАСТАВНОГ КАДРА ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ НА СИЛЕСИЈА УНИВЕРЗИТЕТУ У КАТОВИЦАМА (Пољска)

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

У складу са потписаним интер-институционалним уговором и одобреним средствима за размену са Силесија Универзитетом у Катовицама, Институт за славонске језике, запослени на Катедри за српски језик и књижевност Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за:

  • наставничку мобилност (staff mobility – teaching) у трајању од 5 дана (+ 2 дана за пут)

У складу са правилима Програма Еразмус +, наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.

Доступна студијска област: Literature and Linguistics

 

Потребна документа за пријаву:

  • Потврда о запослењу на енглеском језику
  • План активности током мобилности (молимо преузмите образац)
  • Биографија на енглеском језику (+ листа публикација)
  • Доказ о познавању енглеског језика (минимални ниво познавања језика Б2)
  • Писaни доказ заинтересованости страног партнера за држање наставе (e-mail коресподенција и/или позивно писмо одговарајућег департмана/одељења)

* У овој фази пријаве није потребан званичан превод докумената оверен од стране судског тумача.

 

Више о Силесија Универзитету у Катовицама можете погледати ОВДЕ.

Више информација о Филолошком факултету можете пронаћи ОВДЕ.

Више информација о Институту за славистику можете пронаћи ОВДЕ.

Академски Еразмус+ координатори на Институту за славистику су др Monika Gawlak (monika.gawlak@us.edu.pl) и др Marta Buczek (marta.buczek@us.edu.pl).

 

Важне напомене:

1. Овим конкурсом реализација мобилности је предвиђена у летњем семестру академске 2015/16. године. План активности током мобилности договарате са партнерима са Силесија Универзитета у Катовицама.

2. Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму. Уколико ћете наставу изводити на српском језику није неопходно доставити језичку потврду.

3. По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата Силесија Универзитету у Катовицама.

4. Силесија Универзитет у Катовицама одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

5. Информације о стипендији и студијском боравку:

  • Дневница у износу од 140 евра
  • Покривени путни трошкови (до износа од 275 евра)

 

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова.

Адреса: Универзитет у Крагујевцу
Јована Цвијића бб.
34 000 Крагујевац
Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност

 

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВЕ: 22. април 2016. године

 

Уколико имате питања, можете нас контактирати
путем електронске поште или телефона:
Контакт телефон: 034 300 425
Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs