Универзитет у Крагујевцу на Регионалном сајму књига „Крагујевац 2016“

У оквиру обележавања 40 година постојања Универзитета у Крагујевцу као и Године Универзитета и књиге која се обележава у Крагујевцу 2016. године, Универзитет у Крагујевцу представио је издаваштво својих чланица

Регионални сајам књига „Крагујевац 2016 Место сусрета књиге и читаоца одржан је од 3. до 5. јуна 2016. године на Шумадија сајму, чиме је обележена Година Универзитета и књиге - у граду у коме је 1835. године донет први устав модерне Србије, 1838. године основан Лицеј Књажества Сербског, 1846. настало Крагујевачко читалиште а 1866. основана Народна библиотека "Вук Караџић". 

На овој смотри књижарства и издаваштва, која је ове године први пут организована у Крагујевцу, Универзитет у Крагујевцу представио је издаваштво 12 факултета, који су у саставу Универзитета, као и издања Универзитетске билбиотеке и Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу.

Посетиоци сајма имали су прилику да присуствују низу прогрaма који афирмишу институције високог школства, књигу као медиј, књижевно стваралаштво, књижарство и издавачку делатност и њихов значај за развој грађанског друштва, национални и културни идентитет.


Фото галерија: