Отворена изложба мр Сање Дрвенице у Универзитетској галерији

У Универзитетској галерији 19. септембра 2016.године отворена је изложба Хотели – функција и форма мр Сање Дрвенице

Изложбом доцента Филолошко-уметничког факултета мр Сање Дрвенице, Хотели – функција и форма, отворена је нова сезона културно-уметничких дешавања у Универзитетској галерији.

До 28. септембра 2016. године посетиоци Универзитетске галерије моћи ће да погледају, на више од 30 панела, радове архитекте ентеријера мр Сање Дрвенице. На изложби Хотели – функција и форма представљени су изведени пројекти на којима је аутор изложбе радила у протеклим годинама: ентеријери хотела, Spa & Wellness центара, кондоминијума и станова. Аутор изложбе желела је да публици дочара пут како од идеје долазимо до функционалног простора за живот: „Циљ сваког мог пројекта је да простор својим корисницима учини живот лепшим, комфорнијим, удобнијим, са могућношћу задовољења свих потреба савременог човека. Од почетне идеје до рализације, архитекта је поред изазова професије и страсти да направи један уметнички вредан пројекат, суочен и са огромним могућностима, питањима, проблемима, као и доношењем одлука које се налазе на путу спајања форме и функције, технике, технологије, лепог и корисног.“

Мр Сања Дрвеница дипломирала је 1992. године на Одсеку за унутрашњу архитектуру на Факултету примењених уметности у Београду.  Магистирала је 1999. године на истом Факултету. Аутор је преко 90 реализованих пројеката ентеријера у земљи и иностранству: више реномираних хотела, луксузних путничких бродова, Spa & Wellness центара, пословних простора, приватних резиденција, кондоминијума, кућа. Учествовала је у пројектовању међународних и домаћих мултифункционалних гринфилд комплекса са стамбено пословним садржајима и expo центрима.  Руководила је реализацијама пројеката хотела, чији је аутор, као директор изградње и опремања до отварања хотела. Пројектовала је ентеријере  за многе домаће и стране мултинационалне компаније попут: “Tradeunique Investments & Construction”, “Uniworld”, “UHL Holdings” Usa, “Inside” Italy, “ABS Construction”, “ABS Holdings”, “Redwood”, “Мобтел”, “Астра Банка”, “Нове технологије”, “Путник“… Ради као доцент на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: