АКТУЕЛНО:

Позив за пријаву наставног кадра за стипендирану мобилност на Сапијенца Универзитету у Риму (Италија)

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

У складу са потписаним интер-институционалним уговором и одобреним средствима за размену са Универзитетом Сапијенца у Риму запослени на свим чланицама Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за:

 • наставничку мобилност (staff mobility for teaching) у трајању од недељу дана (5 дана држања наставе + 2 дана за пут). У складу са правилима Програма Еразмус+, наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.

 

За преглед академске понуде Сапијенца Универзитета погледајте листу факултета овде, а можете погледати и каталог предмета.

Потребна документа за пријаву:

 • Потврда о запослењу (на енглеском језику)
 • План активности током мобилности (молимо, преузмите образац)
 • Биографија на енглеском језику
 • Листа публикација
 • Мотивационо писмо на енглеском језику
 • Доказ о познавању енглеског и/или италијанског језика (минимални ниво познавања језика Б2)
 • Копија прве странице пасоша

 

У случају да кандидат не поседује званичне језичке сертификате (IELTS, TOEFL и сл.) може се користити Формулар за језичку процену (Language Assessment Sheet), попуњен од стране матичне институције и/или школе страних језика, који описује тренутан ниво познавања датог страног језика.

Важне напомене:

1. План активности се припрема према моделу који је креиран у оквиру самог програма Еразмус+ и представља предлог Ваших активности (теме, наставне јединице, презентације и сл.) које бисте реализовали током мобилности.

2. По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата Сапијенца Универзитету у Риму. 

Сви номиновани кандидати ће од Сапијенца Универзитета у Риму путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве. Приказ процедуре након номинације можете видети ОВДЕ.

Сапијенца Универзитет у Риму одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

4. Информације о стипендији и студијском боравку:

 • У складу са уговором и одобреним стипендијама за академску 2016/17. на располагању је 1 стипендија за наставничку мобилност
 • Мобилност ће се реализовати у летњем семестру 2016/17. године (од краја фебруара до 31. јулa 2017. Детаљан термин се накнадно утврђује у складу са договором са факултетом/департманом - домаћином)
 • Дневница у износу од 140 евра
 • Покривени путни трошкови (до износа од 275 евра)

 

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова.

Адреса: Универзитет у Крагујевцу
Јована Цвијића бб.
34 000 Крагујевац

Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност
 

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВЕ: 14. октобар 2016. до 16 часова

 

Уколико имате питања, можете нас контактирати
путем електронске поште или телефона:
Контакт телефон: 034 300 425
Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs