Курс енглеског језика за ненаставни кадар Универзитета у Крагујевцу

У понедељак 10. октобра 2016. у Ректорату Универзитета у Крагујевцу одржан је уводни час курса енглеског језика “English in Higher Education Administration”.

Курс је развијен у склопу међународног TEMPUS пројекта “Fostering university support services and procedures for full participation in the European Higher Education Area (FUSE)”, у складу са професионалним потребама ненаставног кадра у институцијама високог образовања.

Скуп је отворила проф. др Снежана Соковић, институционалини координатор FUSE пројекта за Универзитет у Крагујевцу, која је истакла важност развијања језичких компетенција ненаставног кадра факултета, узевши у обзир кретање високошколских институција у смеру све веће интернационализације, те све већи број страних студената и истраживача са којима запослени у службама имају потребу да раде и комуницирају на енглеском језику.

Предавач курса, др Бранка Миленковић, доцент Филилошко-уметничког факултета, одржала је уводни час и овом приликом представницима административних и стручних служби факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу (студентских служби, библиотека, правних служби, међународне сарадње итд.) представила концепт курса и доделила материјале за учење - уџбеник и CD који садрже скуп лекција и вежби писања, слушања, читања и говора усмерених на конкретне административне послове као што су пријем страних студената, пружање стручне помоћи и слично, у конкретном контексту високообразовне институције у Србији.

Циљна група полазника су запослени који већ користе енглески језик на Б1 или Б2 нивоу, а имају потребу за специјализованим језичким вештинама и компетенцијама које се не могу стећи похађањем стандардних курсева језика.

У наредном периоду биће одржана неколико блокова наставе, а у плану је организовање специјализованог курса енглеског језика за наставни кадар Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: