Конкурс за стипендирану мобилност студената Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу на Техничком Универзитету: Vilnius Gediminas Technical University (Литванија)

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

У складу са потписаним интер-институционалним уговором за размену са Техничким универзитетом Виљнус студенти Факултета инжењерских наука у Крагујевцу могу се пријавити за стипендирану мобилности и то:

 • Студенти свих нивоа студија: размена у трајању од минимум 3 месеца (студенти докторских студија), односно максимум 6 месеци, у летњем семестру академске 2017/18. године

 

Потребна документа за пријаву:

 1. Пријавни формулар (молимо преузмите форму)
 2. Предлог уговора о учењу (молимо преузмите форму), односно предлог студија/истраживања за студенте докторских студија (молимо, преузмите форму)
 3. Листа положених испита и превод на енглески језик*
 4. Копија претходно стечених диплома (за студенте који се пријављују за размену на нивоу мастер/докторских студија) и превод на енглески језик*
 5. Потврда/сертификат о познавању енглеског језика (мин. Б1 ниво) **
 6. CV (препорука: користити Europass модел)
 7. Копија пасоша

* У овој фази пријаве није потребан званичан превод докумената оверен од стране судског тумача.

** Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.

 

Напомене:

I У оквиру уговора о сарадњи са Техничким универзитетом Виљнус могу се пријавити само студенти Факултета инжењерских наука, на сва три нивоа, са различитих студијских програма, а у складу са академском понудом на партнерском универзитету.

 

Академску понуду и листу доступних предмета за стране студенте можете видети ОВДЕ и ОВДE.

 • Студенти могу бирати предмете са различитих факултета, уколико то одговара студијском програму на матичном факултету.
 • Детаље о студијским програмима можете видети ОВДЕ.
 • Уколико имате додатних питања о програму и предметима, контактирајте координатора датог програма: контакти су доступни ОВДЕ.


Академски календар погледајте ОВДЕ.


II Предлог уговора о учењу подразумева предмете које студент жели да похађа током размене. У овој фази пријаве, довољно је попунити прву страну (до дела: During the Mobility), односно, навести предмете које намеравате да слушате током размене. Приликом одабира предмета потребно консултовати Еразмус+ координатора на свом факултету, а препорука је и да се студенти консултују  и са предметним наставницима. У овој фази пријаве предлог уговора о учењу потписују студент и факултетски координатор.

 

III По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу  номинованих кандидата Техничком универзитету Виљнус.  Сви номиновани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве (online) од Техничког универзитета Виљнус.

 

IV Технички универзитет Виљнус одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

 

V Информације о стипендији и студијском боравку:

 • Месечна стипендија у износу од 750 евра (за покривање трошкова живота)
 • Покривени путни трошкови (до износа од 275 евра)
 • Могућност смештаја у студентском дому
 • Додељен ментор који помаже и прати рад студента током мобилности
 • Додатне информације за стране студенте можете видети ОВДЕ
 • Сви студенти на мобилности у обавези су да имају одговарајуће здравствено осигурање. Трошак обавезног здравственог осигурања није покривен стипендијом у оквиру програма Еразмус+, те је то обавеза студената.

 

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова.

Адреса: Универзитет у Крагујевцу

Јована Цвијића бб.

34 000 Крагујевац

Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност – VGTU Litvanija

 

Рок за пријаву: 23. октобар 2017. године

 

Уколико имате питања, можете нас контактирати

путем електронске поште или телефона:

Контакт телефон: 034 300 425

Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs