Позив за пријаву запослених на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу за стипендирану мобилност на Техничком Универзитету: Vilnius Gediminas Technical University (Литванија)

ЕРАСМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

У складу са потписаним интер-институционалним уговором и одобреним средствима за размену са Техничким универзитетом Виљнус запослени на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за:

  • наставничку мобилност (STA - staff mobility for teaching) у трајању од недељу дана (5 дана држања наставе + 2 дана за пут). У складу са правилима Програма Еразмус+, наставни кадар је у обавези да у току размене одржи најмање 8 сати предавања недељно.
  • тренинг мобилност (STT - staff mobility for training) ) у трајању од недељу дана (5 дана држања наставе + 2 дана за пут).

Период реализације мобилности: препоручљиво је да се мобилност реализује током зимског семестра академске 2016/17. (до 01.фебруара 2017.).

 

Потребна документа за пријаву:

  1. Потврда о запослењу
  2. План активности током мобилности (молимо, преузмите одговарајући образац)
  3. Биографија на енглеском језику (са листом публикација)
  4. Доказ о познавању енглеског језика (минимални ниво познавања језика Б2)
  5. Копија прве странице пасоша

План активности се припрема према моделу који је креиран у оквиру самог програма Еразмус+ и представља предлог Ваших активности (теме, наставне јединице, презентације и сл.) које бисте реализовали током мобилности.

  • STA - staff mobility for teaching
  • STT - staff mobility for training

У случају да кандидат не поседује званичне језичке сертификате (IELTS, TOEFL и сл.) може се користити Формулар за језичку процену (Language Assessment Sheet), попуњен од стране матичне институције и/или школе страних језика, који описује тренутан ниво познавања датог страног језика.

 

ПРИЈАВА:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова.

Адреса: Универзитет у Крагујевцу

Јована Цвијића бб.

34 000 Крагујевац

Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност

 

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 08. децембар 2016. до 10 сати

 

Напомене:

I По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и доставља листу номинованих кандидата Техничком универзитету Виљнус.  Сви номиновани кандидати ће путем е-поште добити смернице и информације о даљем поступку пријаве од Техничког универзитета Виљнус.

 

II Технички универзитет Виљнус одлучује о коначној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу. За академску 2016/17. на располагању су 2 стипендије за наставничку мобилност и 1 стипендија за тренинг мобилност.

 

III Стипендија обухвата путне трошкове (паушални износ од 275 евра) и дневнице (100 евра/дневно) које исплаћује партнерски универзитет – Технички универзитет Виљнус.

 

Уколико имате питања, можете нас контактирати

путем електронске поште или телефона:

Контакт телефон: 034 300 425

Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs