Курс енглеског језика за наставни кадар Универзитета у Крагујевцу

У уторак 08. новембра 2016. у Ректорату Универзитета у Крагујевцу одржан је уводни час курса енглеског језика “Teaching University Courses in English”.

Курс је развијен у склопу међународног TEMPUS пројекта “Fostering university support services and procedures for full participation in the European Higher Education Area (FUSE)”, у складу са потребама развијања језичких компетенција наставног кадра факултета, узевши у обзир кретање високошколских институција у смеру све веће интернационализације, те све већи број страних студената и истраживача са којима професори и сарадници професионално комуницирају.

Циљна група полазника су запослени који већ користе енглески језик на Б1 или Б2 нивоу, a који држе наставу/консултације страним студентима или ће се у перспективи укључити у овај процес.

Предавач курса, др Бранка Миленковић, доцент Филилошко-уметничког факултета, одржала је уводни час и овом приликом професорима и сарадницима факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу представила концепт курса и материјала за учење - уџбеник и CD који садржи туторијал на тему држања наставе на енглеском језику, као и илустрацију једног конкретног часа.  

Током новембра месеца биће одржани додатни блокови наставе.


Фото галерија: