Концерт баритона Стефана Анђелковића у Универзитетској галерији

Баритон Стефан Анђелковић наступиће у Универзитетској галерији у среду, 7. децембар 2016. године у 19 часова

Баритон Стефан Анђелковић наступиће у Универзитетској галерији у среду, 7. децембар 2016. године, у 19 часова. Гости концерта су: Јована Илић (сопран), Искра Сретовић (сопран), Димитрије Аксентијевић (тенор), Алекса Јевтић (баритон), Јована Ђуровић (клавир).

Сарадња на концерту: др ум. Милица Лоренс и ванредни професор Драгана Димић (клавир) и Душан Ђорђевић (хармоника).

Стефан Анђелковић је рођен у Јагодини 1992. године, где на одсеку флауте завршава нижу музичку школу у класи Тање Лабовић. Средњу школу завршава на истом одсеку у Музичкој школи у Чачку, у класи Кароља Марочика. Током  средње школе интересовања у музици проширује на област клавира и дириговања где  постиже запажене резултате. Основне и мастер академске студије на смеру музичка педагогија (контрапункт), завршава у Крагујевцу, на ФИЛУМ-у, у класи мр Зорана Комадине. На крају ОАС-а проглашен је студентом генерације. Током студија наставља са усавршавањем клавирског извођаштва у класи проф. Драгане  Димић.  Вокално усавршавање започиње 2014. године у Музичкој школи у Крагујевцу, у класи мр Лидије Јевремовић, где се и данас налази. Наступа на концертима, манифестацијама, фестивалима и такмичењима у Србији и осваја бројне награде.  

Међу наградама се издвајају I награда на отвореном Такмичењу ,,Станислав Бинички“ у Београду, II награда на Републичком такмичењу у Београду, III награда на Међународном такмичењу соло певача ,,Никола Цвејић“ у Руми, III награда на Међународном такмичењу соло певача ,,Обзорје на Тиси“ у Новом Бечеју. Неки од значајнијих наступа су у оквиру Фестивала руске музике – Бољшој у Дрвенграду и учешће на концерту ,,Поезија гитаре“ у  Београду. Усавршавао се на мастер класу Зорана Тодоровића (Хановер) и Ксеније Лукић (Берлин), 2016. године.

Oснивач је Хора студената ФИЛУМ-а, формираног 2014. године за драмско-музички пројекат „Мокрањац у нас“, који је приказан у више градова Србије. Наступао је на Фестивалима у Турској (Анкара) и  у Румунији (Брашов) на којима учествује као члан хора Лицеум, док као диригент вокалног квартета Мокрањац наступа у Чешкој (Праг, Опава, Хухелна).

 


Фото галерија: