Koncert baritona Stefana Anđelkovića u Univerzitetskoj galeriji

Bariton Stefan Anđelković nastupiće u Univerzitetskoj galeriji u sredu, 7. decembar 2016. godine u 19 časova

Bariton Stefan Anđelković nastupiće u Univerzitetskoj galeriji u sredu, 7. decembar 2016. godine, u 19 časova. Gosti koncerta su: Jovana Ilić (sopran), Iskra Sretović (sopran), Dimitrije Aksentijević (tenor), Aleksa Jevtić (bariton), Jovana Đurović (klavir).

Saradnja na koncertu: dr um. Milica Lorens i vanredni profesor Dragana Dimić (klavir) i Dušan Đorđević (harmonika).

Stefan Anđelković je rođen u Jagodini 1992. godine, gde na odseku flaute završava nižu muzičku školu u klasi Tanje Labović. Srednju školu završava na istom odseku u Muzičkoj školi u Čačku, u klasi Karolja Maročika. Tokom  srednje škole interesovanja u muzici proširuje na oblast klavira i dirigovanja gde  postiže zapažene rezultate. Osnovne i master akademske studije na smeru muzička pedagogija (kontrapunkt), završava u Kragujevcu, na FILUM-u, u klasi mr Zorana Komadine. Na kraju OAS-a proglašen je studentom generacije. Tokom studija nastavlja sa usavršavanjem klavirskog izvođaštva u klasi prof. Dragane  Dimić.  Vokalno usavršavanje započinje 2014. godine u Muzičkoj školi u Kragujevcu, u klasi mr Lidije Jevremović, gde se i danas nalazi. Nastupa na koncertima, manifestacijama, festivalima i takmičenjima u Srbiji i osvaja brojne nagrade.  

Među nagradama se izdvajaju I nagrada na otvorenom Takmičenju ,,Stanislav Binički“ u Beogradu, II nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu, III nagrada na Međunarodnom takmičenju solo pevača ,,Nikola Cvejić“ u Rumi, III nagrada na Međunarodnom takmičenju solo pevača ,,Obzorje na Tisi“ u Novom Bečeju. Neki od značajnijih nastupa su u okviru Festivala ruske muzike – Boljšoj u Drvengradu i učešće na koncertu ,,Poezija gitare“ u  Beogradu. Usavršavao se na master klasu Zorana Todorovića (Hanover) i Ksenije Lukić (Berlin), 2016. godine.

Osnivač je Hora studenata FILUM-a, formiranog 2014. godine za dramsko-muzički projekat „Mokranjac u nas“, koji je prikazan u više gradova Srbije. Nastupao je na Festivalima u Turskoj (Ankara) i  u Rumuniji (Brašov) na kojima učestvuje kao član hora Liceum, dok kao dirigent vokalnog kvarteta Mokranjac nastupa u Češkoj (Prag, Opava, Huhelna).

 


Foto galerija: