Predstavljen 59. broj časopisa Lipar

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, 15. decembra 2016. godine, predstavljen je tematski broj časopisa Lipar, Latinska Amerika: Književnost, kultura, politika. Na promociji su govorile priređivači, prof. dr Ljiljana Bogoeva Sedlar i doc. dr Jelena Arsenijević Mitrić

Svedoci smo da se istovremeno sa pogoršanjem opšte političke situacije u svetu vekovna kolonizacija Latinske Amerike nastavlja i poprima nove oblike. Radovi objavljeni u specijalnom broju časopisa „Lipar“ - Latinska Amerika: Književnost, kultura, politika. (o Kubi, Nikaragvi, Brazilu, Peruu, Urugvaju, Karibima, Portoriku, Čileu, Meksiku, Gvatemali, Venecueli i Argentini) bacaju  svetlo na latinoameričke umetnike i njihove saborce sa anglofonog govornog područja, koji su osuđivali mešanje kolonijalnih sila u borbu naroda Latinske Amerike za nezavisnost i slobodu i stvarali dela koja su izuzetno aktuelna i inspirativna.

U muzičkom delu programa učestvovao je Saša Tucaković, student prve godine  Pravnog fakulteta u Kragujevcu i prve godine Filološko-umetničkog fakulteta, katedre za klavir u klasi doc. Natalije Tomić.

Temat sa svim tekstovima možete pogledati na sledećem linku www.lipar.kg.ac.rs


Foto galerija: