Poziv za prijavu studenata za stipendiranu mobilnost na Univerzitetu u Portu (Portugalija)

Erazmus+ Ključna akcija 1 – Kreditna mobilnost

Na konkurs se mogu prijaviti studenti svih nivoa akademskih studija (razmena u trajanju od 1 semestra, tj. 5 meseci) (razmena u  zimskom semestru naredne akademske godine, 2017/18.).

 

PRIJAVA: Zainteresovani kandidati moraju pratiti prijavnu proceduru Univerziteta u Portu, odnosno potrebno je otvoriti nalog na e-portalu: http://mobileplus2.up.pt/

  • Proces prijave pogledajte OVDE.
  • Lista dokumenata za prijavu dostupna je OVDE.
  • Akademsku ponudu Univerziteta u Portu možete pogledati OVDE i OVDE.

 

Rok za prijavljivanje: 28. februar 2017. godine
 

I Po isteku roka za prijavu, online sistem Univerziteta u Portu se zatvara i u roku od nekoliko dana Odeljenje za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu dobija pristup sistemu kako bi izvršilo validaciju prijava (tehnička provera prijava). Nakon validacije prijava, sledi proces evaluacije koji sprovodi Univerzitet u Portu.

II Univerzitet u Portu odlučuje o finalnoj selekciji kandidata shodno broju stipendija namenjenih Univerzitetu u Kragujevcu.

III Plan studija (proposed study plan) podrazumeva predmete koje student želi da pohađa tokom razmene i biće osnova za izradu Ugovora o učenju koji se priprema nakon završene selekcije kandidata. Prilikom odabira predmeta potrebno je da se studenti konsultuju sa Erazmus+ koordinatorom na svom fakultetu, a preporuka je i da se konsultuju  i sa predmetnim nastavnicima.

Kontakt lista Erazmus+ koordinatora dostupna je na sajtu Univerziteta u Kragujevcu.

IV Informacije o stipendiji i studijskom boravku:

  • Početak mobilnosti – zimski semestar, od septembra 2017. godine
  • Trajanje mobilnosti – 5 meseci
  • Mesečna stipendija u iznosu od 800 evra (za pokrivanje troškova života)
  • Pokriveni putni troškovi (do iznosa od 360 evra)
  • Obezbeđeno je i odgovarajuće osiguranje za period boravka u Portu (health, accident and travel insurance)
  • Više informacija o Univerzitetu u Portu možete videti ovde.

 

Kompletan proces prijave (otvaranje naloga, popunjavanje prijave i kačenje potrebne dokumentacije) se odvija online u sistemu Univerziteta u Portu. Molimo Vas, poštujte rok, kao i instrukcije za prijavljivanje.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumica, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte ili telefona: erasmus@kg.ac.rs, 034 300 425.