Посета Регионалног директора Агенције франкофоних универзитета Универзитету у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу је почетком године постао члан мреже франкофоних универзитета, што је била прилика да га посети Директор ове агенције, господин Мохамед Кетата, који је представницима Универзитета у Крагујевцу представио активности ове Агенције и могућности које она пружа студентима, наставницима и истраживачима 812 универзитета чланица из 104 земље света.

Универзитет у Крагујевцу су 6. марта 2017. године посетили  Виржини Манфрони – аташе амбасаде Француске за сарадњу, универзитетско и научно одељење - институционална и партнерства са локалним заједницама и Мохамед Кетата, Регионални директор (Bureau Europe centrale et Orientale - Биро Источне и Централне Европе) Агенције франкофоних универзитета.

Испред Универзитета у Крагујевцу састанку су присуствовали проректор за међународну сарадњу проф. др Милован Матовић, начелник одељења за међународну сарадњу  Оливера Мијатовић, као и представници Филолошко-уметничког факултета проф. др Владимир Поломац, продекан за наставу, др Никола Бубања, продекан за науку и међународну сарадњу и др Катарина Мелић - Катедра за романистику.

Тема састанка била је будућа заједничка сарадња Универзитета у Крагујевцу и Агенције франкофонских универзитета, као и  програми и активности на које ће наш Универзитет, као нова чланица Агенције франкофоних универзитета, моћи да аплицира.


Фото галерија: