Otvorena izložba posvećena Isidori Sekulić u Univerzitetskoj galeriji

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, u petak 19. maja 2017. godine u 12.00 sati, svečano je otvorena izložba ISIDORA - između mira i nemira

Centralna manifestacija kojom će Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu obeležiti četrdeset godina postojanja i rada je izložba posvećena Isidori Sekulić, koja je realizovana u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom „Svetozar Marković“ u Beogradu.

Nakon muzičke numere Saše Tucakovića, studenta Pravnog fakulteta i Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Katedre za klavir u klasi prof. Natalije Tomić, prisutnima su se obratili gospođa Vesna Abadić, direktor Univerzitetske biblioteke, gospođa Zorica Avramović, Generalni sekretar Univerziteta u Kragujevcu i prof. dr Petar Veselinović, predsednik Upravnog odbora Univerzitetske biblioteke.

U znak izuzetne saradnje koju Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu ima sa Univerzitetskom bibliotekom u Beogradu tokom svih decenija njenog postojanja, direktorka Vesna Abadić uručila je plaketu dr Adamu Sofronijeviću, zameniku direktora Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu, koji je takođe pozdravio prisutne goste.

U toku četiri decenije postojanja Univerzitetske biblioteke  u Kragujevcu, a povodom tri decenije radnog staža, koleginicama Olgi Perović i Mirjani Kostić, zahvalnicu je uručila je direktor biblioteke Vesna Abadić.

Takođe, zahvalnica za izuzetnu požtrvovanost i angažovanje, uručena je i gospođi Vesni Šujici, konzervatoru i restauratoru iz Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu.

Za kraj, izložbu je i zvanično otvorila gospođa Ljiljana Stanimirović, autor kataloga i jedan od autora izložbe.

 U muzičkom delu programa, učestvovali su i Predrag Kačavenda – bariton, uz klavirsku saradnju Nikole Stojkovića.


Foto galerija: