Otvorena univerzitetska Letnja scena movie

U sredu, 5. jula 2017. godine, koncertom orkestra i hora Fakulteta pedagoških nauka, svečano je otvorena ovogodišnja Univerzitetska letnja scena.

Univerzitetsku letnju scenu otvorila je profesorka Filološko-umetničkog fakulteta Violeta Vasiljević, predsednik Saveta za muzičku i scensku umetnost Univerzitetske galerije, koja je najavila ovogodišnja dešavanja koja će Univerzitet organizovati u parku Rektorata.

Kompozicije svetovnog i duhovnog karaktera, domaćih i stranih kompozitora, izveo je hor i orkestar Fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine, koji u mešovitom sastavu radi i stvara nepune dve školske godine, pod rukovodstvom Milice Stanković.

Članovi hora su studenti FPNJ (učitelji, predškolski i domski vaspitači) i nekolicina profesora. Horsko pevanje kao izborni predmet u okviru svih studijskih programa na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini pruža studentima mogućnost da svoje pevačko umeće predstave  na nestandardan način.

Orkestar FPNJ u sastavu: harmonika, flauta, violina, gitare i ritam sekcija, takođe je mlad ansambl. Tek godinu dana vredno radi i ostvaruje zapažene rezultate, ne samo u okviru nastupa hora već i nastupa fakultetskog folklornog ansambla. U maju 2017.godine orkestar i folklorni ansambl FPNJ održali su celovečernji koncert u mestu Lovra u Mađarskoj, nadomak Budimpešte, mestu sa pretežno srpskim stanovništvom. Orkestar uglavnom izvodi narodnu srpsku muziku ali se neretko na repertoaru nađu i dela ozbiljne muzike. Orkestrom rukovodi student Bratislav Starčević.  

Na Univerzitetkoj letnjoj sceni, nastupiće i Vojislav Spasić i AVIA Arhangeli 14. jula 2017. godine, kao i tango ansambl LIBERCUATRO 15. avgusta 2017. godine.


Foto galerija: