Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Resurs centar za Šumadijski i Pomoravski okrug, Udruženje građana za socijalni razvoj "Sunce" u saradnji sa Udruženjem za društveni razvoj mladih "Interaktiv", Gradom Kragujevcem, KZM Despotovac, Opštinom Knić i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje

KONKURS

za finansiranje

OMLADINSKIH VOLONTERSKIH PROJEKATA
U CILjU PODSTICANjA AKTIVIZMA I VOLONTIRANjA MLADIH

 

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu MLADI SU ZAKON koji se realizuje osmu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije!

TEME KONKURSA:

Konkurs je namenjen kreativnim mladim ljudima koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje žele da u svojoj lokalnoj sredini, i to da:

  • Učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili drugih prostora od javnog interesa i/ili organizujete aktivnosti za lokalnu zajednicu, a naročito za mlade u tim prostorima.
  • Učestvujete u akcijama zaštite životne sredine (npr. kampanje za skretanje pažnje na uočeni problem, promotivne akcije čišćenja i uređenja javnih površina, edukacije o zaštiti životne sredine…).
  • Promovišete međugeneracijsku saradnju (aktivnosti koje organizujete mogu da uključe i mlađe, odnosno starije od vas, npr. radionice sa predškolcima…). 
  • Promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade (neka vaše aktivnosti budu otvorene za sve, uključite mlade iz različitih manjinskih i etničkih grupa, mlade sa teškoćama u razvoju…). 
  • Promovišete zdrave i bezbedne stilove života (npr. aktivnosti u prirodi, kampanje o reproduktivnom zdravlju, o bezbednosti na internetu, edukativne radionice o prevenciji vršnjačkog nasilja i slično…).
  • Organizujete IKT edukaciju (IKT - informacione i komunikacione tehnologije tj. aktivnosti usmerene ka vašim vršnjacima, starijima…)
  • Promovišete solidarnost i humanost (prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugroženim grupama).

 

Na konkurs se mogu prijaviti: udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Šumadijskog i Pomoravskog okruga. 
Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Predloženi omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine. 

Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000,00 i 100.000,00 dinara.

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Pošaljite popunjen obrazac (molimo, preuzmite formu) za pisanje predloga ideje omladinskog volonterskog projekta do 18. jula 2017. godine na email: ugsunce@gmail.com, ili poštom na sledeću adresu: Luja Pastera 17, Kragujevac, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

Ukoliko vaš predlog projektne ideje prođe administrativnu proveru i bude pozitivno ocenjen od strane Komisije, ulazite u narednu fazu koja podrazumeva razvijanje projektne ideje u konačan predlog omladinskog volonterskog projekta. Tu vam resurs centar pomaže tako što će vam pružiti mentorsku podršku da unapredite projektnu ideju i razvijete konačan predlog projekta koji šaljete resurs centru najkasnije do 09. avgusta 2017. godine. 

Preuzmite tekst Konkursa OVDE