Одржана прва конференција о квалитету у високом образовању

Одржана прва конференција о квалитету у високом образовању

На Универзитету у Крагујевцу, у свечаној сали ректората, 15. октобра 2010. године, са почетком у 10 часова, одржана је прва конференција о квалитету у високом образовању.

Организатори конференције су Комисија за обезбеђење квалитета Универзитета у Крагујевцу и тим за имплементацију ТЕМПУС пројекта број 158999-2009 под називом “Strengthening Quality Assurance System within West Balkans HEIs in support of National and Regional Planing”.

Конференцију је отворио ректор Универзитета проф. др Слободан Арсенијевић и том приликом истакао да је квалитет студија на универзитетима од посебног значаја за стварање квалитетних кадрова у високошколском образовању. Квалитет студија на сваком од универзитета биће пресудан и у финансирању истих за разлику од претходних година где су се универзитети финансирали на основу броја студената.

У паузи, координатор за реализацију пројекта проф др. Ружица Николић и ректор Универзитета проф др. Слободан Арсенијевић професорима Универзитета у Крагујевцу ангажованим на реализацији пројекта SIQAS, уручили су лап топ рачунаре.

На конференцији су присуствовали представница Министарства просвете, др Мирјана Весовић – начелник сектора за високо образовање, наставници, сарадници и студенти свих универзитета из Србије.


Фото галерија: