Одржан Еразмус+ Информативни дан на Универзитету у Крагујевцу

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у петак 1. децембра 2017. године, одржан је Еразмус+ Информативни дан

Фондација Темпус - Еразмус+ канцеларија у Србији организовала је у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу информативни дан коме су присуствовали представници високошколских установа, као и установа за основно, средње и образовање одраслих.

Присутне су поздравили проф. др Милован Матовић - проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу и Марија Филиповић Ожеговић - управитељ Фондације Темпус.

Фондација Темпус - Еразмус+ канцеларија у Србији организовала је посебне информативне дане у универзитетским центрима како би најавила отворене конкурсе за подношење пројеката у склопу програма Еразмус+ што већем броју потенцијалних корисника. Инфо-дани представљају место разговора о пропозицијама конкурса и дефинисаним приоритетима.

Европска комисија је 25. 10. 2017. године објавила нови Еразмус+ општи позив за пројекте из области образовања, младих и спорта. Како се ове могућности односе, пре свега, на област високог образовања и рада са младима, учесници инфо-дана имали су прилику да чују информације о отвореним конкурсима за пројекте; као и више информација о КА2 пројектима стратешких партнерства за све секторе. Након презентације и дискусије, појединачним групама представљене су могућности за школе, стручно образовање и образовање одраслих; могућности за високо образовање и могућности за младе.

Србија је у процесу припреме за пуно учешће у програму, па је за институције и организације из Србије објављен и национални позив за пројекте за 2018. годину, за које се пријаве подносе Фондацији Темпус. Кроз ове пројекте ће бити могуће финансирање мобилности наставника, развој и примена добрих пракси, као и сарадња са другим организацијама из Европе.

Презентације одржане у Крагујевцу можете погледати на сајту Фондације Темпус – Еразму+ канцеларије у Србији ОВДЕ.


Фото галерија: