Одржано Национално финале такмичења за најбољу студентску идеју

Национално финале Такмичења за најбољу студентску идеју одржано је 01. децембра 2017. године у Привредној комори Србије у Београду у оквиру Еразмус+ пројекта ИФ4ТМ којим координира Универзитет у Крагујевцу.

У финалу је учествовало једанаест најбољих тимова са локалних такмичења на седам високошколских институција у Србији.

Титулу победника Националног финала за најбољу студентску идеју 2017. године понео је тим Popularity Wolves са Универзитета у Крагујевцу за идеју „Повећање популарности“. Награду за првопласирани тим у износу од 150.000 динара обезбедила је компанија СББ – Српске кабловске мреже у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу.

Друго место заузео је тим Aqua Team са Државног универзитета у Новом Пазару са идејом за систем за производњу хране за домаћинства. Награду у износу од 100.000 динара за другопласирани тим су обезбедиле партерске институције на пројекту, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Нишу и Државни универзитет у Новом Пазару.

Трећепласирани тим био је тим M^3 са Универзитета у Новом Саду који је за своју идеју Body Fit Monitor, освојио награду у износу од 75.000 динара коју су обезбедиле партнерске институције на пројекту Београдски Метрополитан Универзитет и Виша техничка школа струковних студија у Зрењанину.

Више информација о Такмичењу и идејама можете наћи на интернет страници пројекта ИФ4ТМ (http://www.if4tm.kg.ac.rs/), Канцеларије за пословну подршку (http://www.bsokg.kg.ac.rs/index.php?pageview=takmicenje), као и на Facebook страници такмичења (https://www.facebook.com/takmicenje/).


Фото галерија: