Пијаниста Немања Егерић наступио у Универзитетској галерији

У Универзитетској галерији у Крагујевцу, 26. децембра 2017. године, наступио је Немања Егерић. На програму концерта су била дела Баха, Берга и Бетовена

Немања Егерић је рођен 1991. године у Краљеву. Мастер студије завршава у класи проф. Мирослава Дацића 2015. године. Октобра 2016. године уписује докторске академске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Александра Сердара. Истог месеца уписује пост-дипломске студије у класи чувеног пијанисте Бруна Канина (Bruno Canino) на академији Scuola di Musica di Fiesole у Фиренци.

Током школовања учествовао је на такмичењима где је освајао бројне награде: Лауреат такмичења младих композитора Play the sound (Београд, 2010. године), Трећа награда на међународном такмичењу пијаниста Даворин Јенко (Београд, 2015, године), Друга награда на такмичењу пијаниста Михаило Вукдраговић (Шабац, 2015, године), Друга награда на меморијалу Војислав Вучковић (Београд, 2015, године), Друга награда на међународном такмичењу Даворин Јенко (Београд, 2016. године), Прва награда са максималним бројем поена (100) на 9. Ревији музичких талената у категорији солиста (Велико Градиште, јуни 2016. године). Лауреат IV међународног пијанистичког  такмичења ULJUS (Смедерево, мај 2017), Прва награда на међународном пијанистичком такмичењу Клавитас (Смедерево, мај 2017).

Наступио је 2015. године са Нишким симфонијским оркестром као солиста у извођењу концерта за клавир и оркестар Мануела де Фаље (Manuel de Falla) Ноћи у шпанским вртовима под диригентском палицом Зорана Станисављевића у Нишу. Солистичке концерте је приредио у Штипу (Македонија), Београду, Нишу, Чачку, Неготину, Убу, Врњачкој Бањи, Лесковцу и Краљеву. Априла 2017. приређује солистички концерт на отварању међународног фестивала музичке школе “Петар Сојановић” у Убу. Од 2015. године члан је клавирског дуа Стеван Немања са пијанистом Стеваном Спалевићем са којим је проглашен Лауреатом међународног такмичења Даворин Јенко у категорији клавирских дуа, 2016 године у Београду, док јуна месеца 2016. године осваја Прву награду са максималним бојем поена (100) на 9. Ревији музичких талената у Великом Градишту. Усавршавао се на мајсторским курсевима код Бруна Канина, Пиера Сублета, Елисо Вирсаладзе, Арбa Валдме. Од 2014. године ради у Нижој музичкој школи „Корнелије Станковић“ у Трстенику као наставник клавира и корепетиције.


Фото галерија: