Pijanista Nemanja Egerić nastupio u Univerzitetskoj galeriji

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, 26. decembra 2017. godine, nastupio je Nemanja Egerić. Na programu koncerta su bila dela Baha, Berga i Betovena

Nemanja Egerić je rođen 1991. godine u Kraljevu. Master studije završava u klasi prof. Miroslava Dacića 2015. godine. Oktobra 2016. godine upisuje doktorske akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Serdara. Istog meseca upisuje post-diplomske studije u klasi čuvenog pijaniste Bruna Kanina (Bruno Canino) na akademiji Scuola di Musica di Fiesole u Firenci.

Tokom školovanja učestvovao je na takmičenjima gde je osvajao brojne nagrade: Laureat takmičenja mladih kompozitora Play the sound (Beograd, 2010. godine), Treća nagrada na međunarodnom takmičenju pijanista Davorin Jenko (Beograd, 2015, godine), Druga nagrada na takmičenju pijanista Mihailo Vukdragović (Šabac, 2015, godine), Druga nagrada na memorijalu Vojislav Vučković (Beograd, 2015, godine), Druga nagrada na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (Beograd, 2016. godine), Prva nagrada sa maksimalnim brojem poena (100) na 9. Reviji muzičkih talenata u kategoriji solista (Veliko Gradište, juni 2016. godine). Laureat IV međunarodnog pijanističkog  takmičenja ULJUS (Smederevo, maj 2017), Prva nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Klavitas (Smederevo, maj 2017).

Nastupio je 2015. godine sa Niškim simfonijskim orkestrom kao solista u izvođenju koncerta za klavir i orkestar Manuela de Falje (Manuel de Falla) Noći u španskim vrtovima pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića u Nišu. Solističke koncerte je priredio u Štipu (Makedonija), Beogradu, Nišu, Čačku, Negotinu, Ubu, Vrnjačkoj Banji, Leskovcu i Kraljevu. Aprila 2017. priređuje solistički koncert na otvaranju međunarodnog festivala muzičke škole “Petar Sojanović” u Ubu. Od 2015. godine član je klavirskog dua Stevan Nemanja sa pijanistom Stevanom Spalevićem sa kojim je proglašen Laureatom međunarodnog takmičenja Davorin Jenko u kategoriji klavirskih dua, 2016 godine u Beogradu, dok juna meseca 2016. godine osvaja Prvu nagradu sa maksimalnim bojem poena (100) na 9. Reviji muzičkih talenata u Velikom Gradištu. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod Bruna Kanina, Piera Subleta, Eliso Virsaladze, Arba Valdme. Od 2014. godine radi u Nižoj muzičkoj školi „Kornelije Stanković“ u Trsteniku kao nastavnik klavira i korepeticije.


Foto galerija: