Održana prezentacija stipendija Vlade Republike Francuske

U Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, 13. februara 2018. godine, održana je prezentacija stipendija Vlade Republike Francuske

Studentima Univerziteta u Kragujevcu, koji su želeli da saznaju više informacija o mogućnostima za usavršavanje i dalje školovanje u Francuskoj, predstavnice agencije Campus France i Francuskog instituta u Srbiji, Vesna Adamović i Sandra Elezović, održale su prezentaciju stipendija Vlade Republike Francuske 13. februara 2018. godine u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu.

Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji raspisali su konkurs za dodelu stipendija za 2018/2019. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj. Konkurs je otvoren do 16. marta 2018. godine.

Na prezentaciji su predstavljene mogućnosti stipendiranja za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj, preko sledećih programa:

  • Stipendije za master 2 studije (sve oblasti)
  • Stipendije za doktske studije u ko-mentorstvu
  • Post master program Kopernik


Stipendije pokrivaju troškove školarine i života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Izabrani studenti dobijaju status „stipendiste Francuske Vlade” koji im omogućava dodatne pogodnosti, kao što su pomoć oko pronalaženja smeštaja itd.

Za više informacija i pomoć u procesu prijave, studenti mogu kontaktirati Centar za razvoj karijere i savetovanje Univerziteta u Kragujevcu putem elektronske pošte razvojkarijere@kg.ac.rs ili telefona 034 300 425 svakog radnog dana od 09,00 do 15,00 sati

ili

Francuski Institut u Srbiji
Zmaj Jovina 11, 11 000 Beograd
Vesna Adamović, saradnik za mobilnost
E-pošta: vesna.adamovic@institutfrancais.rs
Kontakt telefon: 011 / 302-3639


Foto galerija: