Конкурс за Фулбрајтов програм стипендија за мастер академске студије у Сједињеним Америчким Државама за академску 2019/2020. годину

Конкурс је отворен до 27. априла 2018. године

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији отворила је Конкурс за програм the Fulbright Graduate Study Program за академску 2019/2020. годину.

Фулбрајтов програм за мастер студије пружа могућност младим стручњацима из Србије да студирају годину и више дана на универзитетима у Сједињеним Америчким Државама у следећим областима: Пољопривреда; Економија; Математика; Америчка историја; Образовање; Психологија; Филозофија; Инжењеринг; Физика / Астрономија; Заштита животне средине; Географија; Археологија; Геологија; Биологија; Хемија; Политичке науке; Антропологија; Социологија; Социјални рад; Новинарство; TEFL / примењена лингвистика; Библиотекарство; Лингвистика; Америчка књижевност; Комуникације; Информатика.

Заинтересовани држављани Републике Србије који желе да конкуришу за програм Фулбрајтових стипендија треба да доставе:

  • Попуњену online пријаву;
  • три писма препоруке на енглеском језику;
  • диплому завршених основних студија и транскрипт оцена;
  • TOEFL сертификат (неопходан за све кандидате) и GRE сертификат (за неке области студија) који су стечени у протекле две године;
  • копију пасоша.

Скенирана документа треба унети у online пријаву канидата путем ЛИНКА.

Неопходно је да документа и пријаве кандидата буду на енглеском језику (оверен превод од стране судског тумача).

Стипендија покрива трошкове школарине и такси на универзитету у САД, месечну стипендију за трошкове живота, здравствено осигурање и међународну авионску карту.

Текст Конкурса и више информација о програму можете пронаћи ОВДЕ.

За више информација можете контактирати: BelgradeFulbright@state.gov