Отворена изложба „Анатомија пројекта“ архитектонског студија RASTER

Још једна од предманифестационих активности у оквиру „Дана архитектуре у Крагујевцу" је ауторска изложба под назиовм „Анатомија пројекта" RASTER колектива из Београда, која је свечано отворена у понедељак, 19. марта у Универзитетској галерији у Крагујевцу

Ова изложба настоји да отвори питање статуса архитектонског пројектовања као дисциплине за истраживање нових просторних образаца, унутар оквира архитектонске праксе, са намером да се постави питање могућности нове архитектонске, пројектантске стратегије, у овом случају на примеру архитектуре становања.

Архитекте др Душан Стојановић, д.и.а. и др Павле Стаменовић, д.и.а. сарађују заједно од 2010. године, као оснивачи и чланови колектива Raster, интердисциплинарног студија који се бави истраживањем кроз архитектонско пројектовање, са фокусом на архитектонске и просторне концепте, првенствено кроз учешће на архитектонско-урбанистичким конкурсима.

Изложбу је отворила Наталија Богдановић, доцент Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, а присутнима су се обратили и аутори изложбе.

Поставка ће бити изложена у Универзитетској галерији до 28. марта 2018. године.


Фото галерија: