Otvorena izložba „Anatomija projekta“ arhitektonskog studija RASTER

Još jedna od predmanifestacionih aktivnosti u okviru „Dana arhitekture u Kragujevcu" je autorska izložba pod naziovm „Anatomija projekta" RASTER kolektiva iz Beograda, koja je svečano otvorena u ponedeljak, 19. marta u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu

Ova izložba nastoji da otvori pitanje statusa arhitektonskog projektovanja kao discipline za istraživanje novih prostornih obrazaca, unutar okvira arhitektonske prakse, sa namerom da se postavi pitanje mogućnosti nove arhitektonske, projektantske strategije, u ovom slučaju na primeru arhitekture stanovanja.

Arhitekte dr Dušan Stojanović, d.i.a. i dr Pavle Stamenović, d.i.a. sarađuju zajedno od 2010. godine, kao osnivači i članovi kolektiva Raster, interdisciplinarnog studija koji se bavi istraživanjem kroz arhitektonsko projektovanje, sa fokusom na arhitektonske i prostorne koncepte, prvenstveno kroz učešće na arhitektonsko-urbanističkim konkursima.

Izložbu je otvorila Natalija Bogdanović, docent Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, a prisutnima su se obratili i autori izložbe.

Postavka će biti izložena u Univerzitetskoj galeriji do 28. marta 2018. godine.


Foto galerija: