Дуо флаута у Универзитетској галерији

Концертна сезона Универзитетске галерије у Крагујевцу се наставља концертом „Разговори“, у суботу 14. априла 2018. године са почетком у 19 часова наступиће Стана Крстајић (флаута) и Дејан Гаврић (флаута)

Програм: Robert Muczynski, Мирјана Живковић, W.F.Bach,Вера Станојевић,Goffredo Petrassi, Јасна Вељановић и Драгана Јовановић.              

Стана Крстајић је дипломирала на ФМУ у класи проф. М. Азањца а магистрирала на Музичкој академији у Минхену у класи проф. M. Henkel-Adorjan. Као солиста и камерни музичар је наступала у земљи, као и у Немачкој, Данској, Италији, Хрватској, Словенији, Француској, Грчкој и Енглеској. Свирала је на BEMUS-у, NIMUS-у, NOMUS-у, Фестивалу „Oleg Kagan“, „Niederrheinscher Herbst”, „Schwetzinger Festspiele“, Contro canto, Међународној трибини композитора, Фестивалу харфе, Фестивалу флауте итд.. Оснивач је трија „Donne di Belgrado“(са Анетом Илић и Наталијом Младеновић), трија „Singidunum“(са Ксенијом Милошевић и Дејаном Суботићем), дуа „Diverso“(са Гораном Костићем), дуа „Floral“(са Миленом Станишић), дуа „Flutympanon“(са Birgit Stolzenburg de Biasio).Свирала је са Оливером Ђурђевић, Вером Огризовић, Едином Карамазовим, Маргарет Прајс, А. Адорјан, M. Henkel-Adorjan, Дејаном Гаврићем, Сандром Вученовић, Мирјаном Рајић, Љиљаном Боротом, Дуњом Каламир, Душаном Богдановићем, итд. Као солиста је наступала  са Београдском филхармонијом, Гудачима Светог Ђорђа и Гудачким оркестром „Душан Сковран“.


Била је соло флаутисткиња Оркестра Опере Народног позоришта, а од 2002. је соло флаутисткиња Београдске филхармоније. Од 2003., када је изабрана за светског промотера, свира на Перл флаути. Остварила је многобројне трајне снимке за Радио и ТВ, објавила три компакт диска и многи композитори су јој посветили своја дела.


Дејан Гаврић је дипломирао на Музичкој Академији у Београду 1988.године у класи проф. Т. Киленовића, затим је добио стипендију која му је омогућила да наредне четири године студира на Folkwang Академији у Есену у класи проф.М.Рутерса.1991.године је за свој завршни уметнички испит добио највише оцене.

1993. је такође  са највишом оценом положио и концертантни испит. Одмах потом му је понуђено место предавача на Folkwang Академији.

1996. и 2001. године је освојио награде на међународним такмичењима "Maria Canals" у Барселони-Шпанија и "Leonardo di Lorenzo" у Viggianu-Италија.

Као солиста и камерни музичар је наступао у Енглеској, Француској, Немачкој, Шпанији, Аустрији, Италији, Јапану, Србији и Америци.

1996-1998. је био соло флаутиста у Театру и Филхармонији у Есену и у Новој Филхармонији Westfalen.

1999-2000. је био соло флаутиста Филхармоније у Грацу.

Од почетка зимског семестра 2002. године је редовни професор за флауту и камерну музику  Johannes Gutenber Универзитета у Маинцу.