Одржан концерт „Разговори“ у Универзитетској галерији

Концертна сезона Универзитетске галерије у Крагујевцу наставила се концертом „Разговори“, на коме су наступили Стана Крстајић (флаута) и Дејан Гаврић (флаута)

У Универзитетској галерији у суботу 14. априла 2018. године, наступили су Стана Крстајић и Дејан Гаврић, а на програму су била дела композитора: М.Живковић, Ј.Вељановић, Г.Петрасија, Д.Јовановић, В.Ф.Бах.

Стана Крстајић је дипломирала на ФМУ у класи проф. М. Азањца а магистрирала на Музичкој академији у Минхену у класи проф. М. Хенкел-Адорјан. Као солиста и камерни музичар је наступала у земљи, као и у Немачкој, Данској, Италији, Хрватској, Словенији, Француској, Грчкој и Енглеској. Свирала је на БЕМУС-у, НИМУС-у, НОМУС-у, Фестивалу „Олег Каган“, „Niederrheinscher Herbst”, „Schwetzinger Festspiele“, Contro canto, Међународној трибини композитора, Фестивалу харфе, Фестивалу флауте итд.. Оснивач је трија „Donne di Belgrado“(са Анетом Илић и Наталијом Младеновић), трија „Сингидунум“(са Ксенијом Милошевић и Дејаном Суботићем), дуа „Диверсо“(са Гораном Костићем), дуа „Флорал“(са Миленом Станишић), дуа „Flutympanon“(са Birgit Stolzenburg de Biasio).Свирала је са Оливером Ђурђевић, Вером Огризовић, Едином Карамазовим, Маргарет Прајс, А. Адорјан, М. Хенкел-Адорјан, Дејаном Гаврићем, Сандром Вученовић, Мирјаном Рајић, Љиљаном Боротом, Дуњом Каламир, Душаном Богдановићем, итд. Као солиста је наступала са Београдском филхармонијом, Гудачима Светог Ђорђа и Гудачким оркестром „Душан Сковран“.

 Била је соло флаутисткиња Оркестра Опере Народног позоришта, а од 2002. је соло флаутисткиња Београдске филхармоније. Од 2003., када је изабрана за светског промотера, свира на Перл флаути. Остварила је многобројне трајне снимке за Радио и ТВ, објавила три компакт диска и многи композитори су јој посветили своја дела.


Дејан Гаврић је дипломирао на Музичкој Академији у Београду 1988.године у класи проф. Т. Киленовића, затим је добио стипендију која му је омогућила да наредне четири године студира на Folkwang Академији у Есену у класи проф. М. Рутерса.1991.године је за свој завршни уметнички испит добио највише оцене.

1993. је такође  са највишом оценом положио и концертантни испит. Одмах потом му је понуђено место предавача на Фолкванг Академији.

1996. и 2001. године је освојио награде на међународним такмичењима Мариа Каналс у Барселони, Шпанија и Леонардо ди Лорензо у Виђиану-Италија.

Као солиста и камерни музичар је наступао у Енглеској, Француској, Немачкој, Шпанији, Аустрији, Италији, Јапану, Србији и Америци.

1996-1998. је био соло флаутиста у Театру и Филхармонији у Есену и у Новој Филхармонији  Вестфалена (Westfalen).

1999-2000. је био соло флаутиста Филхармоније у Грацу.

Од почетка зимског семестра 2002. године је редовни професор за флауту и камерну музику на Високој школи за музику Универзитета у Мајнцу.


Фото галерија: