СЛАВА И ДАН УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ movie

Универзитет у Крагујевцу je 21. маја 2018. године обелeжио своју крсну славу, Светог апостола и јеванђелисту Јована Богослова и 42. годишњицу од оснивања Универзитета

Након сечења славског колача присутне је поздравио овогодишњи домаћин славе проректор за наставу и студентска питања академик проф. др Радован Вукадиновић, који је предао половину славског колача домаћину за следећу годину, проф. др Небојши Митровићу, декану Факултета техничких наука у Чачку.

Интонирањем химне Боже правде у извођењу мушког квартета АВИА Архангели, отпочео је Свечани програм обележавања Дана Универзитета у Крагујевцу, коме су, поред многобројних званица, присуствовали ректори и проректори универзитета из земље и иностранства,  предстаници Града Крагујевца, као и декани, професори и студенти факултета Универзитета у Крагујевцу.

Присутне је поздравио ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Небојша Арсенијевић, који је најавио отварање Легата  Николе Коке Јанковића,  где ће радити и одељење Српске академије наука и уметности, као и изградњу Центара изврсности која улази у завршну фазу.

У оквиру програма обележавања 42 године постојања Универзитета у Крагујевцу, у четвртак, 24. маја 2018. године са почетком у 18,00 часова у Универзитетској галерији биће обележен Дан свесловенске писмености, а тема овогодишњег предавања биће - КУЛТУРА СЛОВЕНА: Од Моравске мисије до данас.


Фото галерија: