SLAVA I DAN UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU movie

Univerzitet u Kragujevcu je 21. maja 2018. godine obeležio svoju krsnu slavu, Svetog apostola i jevanđelistu Jovana Bogoslova i 42. godišnjicu od osnivanja Univerziteta

Nakon sečenja slavskog kolača prisutne je pozdravio ovogodišnji domaćin slave prorektor za nastavu i studentska pitanja akademik prof. dr Radovan Vukadinović, koji je predao polovinu slavskog kolača domaćinu za sledeću godinu, prof. dr Nebojši Mitroviću, dekanu Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.

Intoniranjem himne Bože pravde u izvođenju muškog kvarteta AVIA Arhangeli, otpočeo je Svečani program obeležavanja Dana Univerziteta u Kragujevcu, kome su, pored mnogobrojnih zvanica, prisustvovali rektori i prorektori univerziteta iz zemlje i inostranstva,  predstanici Grada Kragujevca, kao i dekani, profesori i studenti fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Prisutne je pozdravio rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nebojša Arsenijević, koji je najavio otvaranje Legata  Nikole Koke Jankovića,  gde će raditi i odeljenje Srpske akademije nauka i umetnosti, kao i izgradnju Centara izvrsnosti koja ulazi u završnu fazu.

U okviru programa obeležavanja 42 godine postojanja Univerziteta u Kragujevcu, u četvrtak, 24. maja 2018. godine sa početkom u 18,00 časova u Univerzitetskoj galeriji biće obeležen Dan sveslovenske pismenosti, a tema ovogodišnjeg predavanja biće - KULTURA SLOVENA: Od Moravske misije do danas.


Foto galerija: