Интернационално такмичење соло певача “Радмила Бакочевић”

Интернационално такмичење соло певача “Радмила Бакочевић”, прво по реду, биће одржано од петка до недеље, 27. маја у Крагујевцу. На такмичењу учествује више од 50 соло певача из Русије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, а одлуку о најбољима донеће међународни жири.

Такмичење ће бити отворено јавним предавањем Радмиле Бакочевић у петак 25. маја 2018. године. од 18,00 часова у Свечаној сали Ректората. 

Соло певачи ће се надметати у суботу, 26. маја, у Свечаној сали Ректората и у Универзитетској галерији. Додела награда и признања и свечани концерт биће одржани тог дана од 20 часова у Универзитетској галерији. 

Током трећег дана манифестације, у недељу 27. маја, учесници ће се надметати у изворном певању, а такмичење ће бити одржано у Етно кутку Јанин рај у Петровцу и у Старој скупштини. Додела награда планирана је за тај дан од 18 часова у Старој скупштини. 

Такмичење организује Музичко удружење “Архангели Србија”, у сарадњи са Универзитетом у Крагујевцу, Музичким центром, Центром за неговање традиционалне културе “Абрашевић”, Филолошко-уметничким факултетом, под покровитељством локалне самоуправе. 

Интернационално такмичење соло певача „Радмила Бакочевич“ оснива се у години јубилеја, два века Града Крагујевца као прве престонице модерне Србије и носи име по великој уметници, педагогу и професору емеритусу Универзитета у Крагујевцу, оснивачу Студијске групе, а касније и Катедре за соло певање Филолошко-уметничког фалуктета у Крагујевцу, где данас раде професори изнедрени из њене класе.