Позив за пријаву студената за стипендирану мобилност на Универзитету у Порту (Португалија) Mobile Unlimited

Еразмус+ Кључна акција 1 – Кредитна мобилност

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија (размена у трајању од 1 семестра у летњем семестру академске 2018/19. године).

ПРИЈАВА: Заинтересовани кандидати морају пратити пријавну процедуру Универзитета у Порту, односно потребно је отворити налог на е-порталу: https://mobileunlimited.up.pt/

Инструкције за правилно попуњавање пријаве погледајте ОВДЕ.

Водич за пријаву погледајте ОВДЕ.

Одговоре на често постављана питања погледајте ОВДЕ.

Академску понуду Универзитета у Порту можете погледати ОВДЕ.

Рок за пријављивање: 15. ОКТОБАР 2018. године

НАПОМЕНЕ:

1. По истеку рока за пријаву, online систем Универзитета у Порту се затвара и у року од неколико дана Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу добија приступ систему како би извршило техничку проверу пријава. Након тога следи процес евалуације који спроводи Универзитет у Порту.

2. Универзитет у Порту одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

3. План студија (proposed study plan) подразумева предмете које студент жели да похађа током размене и биће основа за израду Уговора о учењу који се припрема након завршене селекције кандидата. Приликом одабира предмета потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, а препорука је и да се консултују  и са предметним наставницима.

Контакт листа Еразмус+ координатора доступна је на сајту Универзитета у Крагујевцу.

4. Информације о стипендији и студијском боравку:

  • Реализација мобилности – летњи семестар
  • Трајање мобилности – 5 месеци
  • Месечна стипендија: 850 евра (за покривање трошкова живота)
  • Путни трошкови (до износа од 360 евра)
  • Обезбеђено је и одговарајуће осигурање за период боравка у Порту (health, accident and travel insurance)
  • Више информација о Универзитету у Порту можете видети ОВДЕ и ОВДЕ.

Комплетан процес пријаве (отварање налога, попуњавање пријаве и качење потребне документације) се одвија онлине у систему Универзитета у Порту. Молимо Вас, поштујте рок, као и инструкције за пријављивање.

Уколико имате питања или недоумица, можете нас контактирати путем електронске поште или телефона: erasmus@kg.ac.rs, 034 300 425.