Poziv za prijavu studenata za stipendiranu mobilnost na Univerzitetu u Portu (Portugalija) Mobile Unlimited

Erazmus+ Ključna akcija 1 – Kreditna mobilnost

Na konkurs se mogu prijaviti studenti svih nivoa akademskih studija (razmena u trajanju od 1 semestra u letnjem semestru akademske 2018/19. godine).

PRIJAVA: Zainteresovani kandidati moraju pratiti prijavnu proceduru Univerziteta u Portu, odnosno potrebno je otvoriti nalog na e-portalu: https://mobileunlimited.up.pt/

Instrukcije za pravilno popunjavanje prijave pogledajte OVDE.

Vodič za prijavu pogledajte OVDE.

Odgovore na često postavljana pitanja pogledajte OVDE.

Akademsku ponudu Univerziteta u Portu možete pogledati OVDE.

Rok za prijavljivanje: 15. OKTOBAR 2018. godine

NAPOMENE:

1. Po isteku roka za prijavu, online sistem Univerziteta u Portu se zatvara i u roku od nekoliko dana Odeljenje za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu dobija pristup sistemu kako bi izvršilo tehničku proveru prijava. Nakon toga sledi proces evaluacije koji sprovodi Univerzitet u Portu.

2. Univerzitet u Portu odlučuje o finalnoj selekciji kandidata shodno broju stipendija namenjenih Univerzitetu u Kragujevcu.

3. Plan studija (proposed study plan) podrazumeva predmete koje student želi da pohađa tokom razmene i biće osnova za izradu Ugovora o učenju koji se priprema nakon završene selekcije kandidata. Prilikom odabira predmeta potrebno je da se studenti konsultuju sa Erazmus+ koordinatorom na svom fakultetu, a preporuka je i da se konsultuju  i sa predmetnim nastavnicima.

Kontakt lista Erazmus+ koordinatora dostupna je na sajtu Univerziteta u Kragujevcu.

4. Informacije o stipendiji i studijskom boravku:

  • Realizacija mobilnosti – letnji semestar
  • Trajanje mobilnosti – 5 meseci
  • Mesečna stipendija: 850 evra (za pokrivanje troškova života)
  • Putni troškovi (do iznosa od 360 evra)
  • Obezbeđeno je i odgovarajuće osiguranje za period boravka u Portu (health, accident and travel insurance)
  • Više informacija o Univerzitetu u Portu možete videti OVDE i OVDE.

Kompletan proces prijave (otvaranje naloga, popunjavanje prijave i kačenje potrebne dokumentacije) se odvija online u sistemu Univerziteta u Portu. Molimo Vas, poštujte rok, kao i instrukcije za prijavljivanje.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumica, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte ili telefona: erasmus@kg.ac.rs, 034 300 425.